6.6 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSVallajuhid tegid ühisgümnaasiumi direktorile ettepaneku lahkuda

Vallajuhid tegid ühisgümnaasiumi direktorile ettepaneku lahkuda

Stina Andok / foto: Siim Solman.

Esmaspäeval tegid Rapla vallavanem Piret Minn ja vallavolikogu hariduskomisjoni esimees Alar Mutli Rapla ühisgümnaasiumi direktorile Imbi Kalbergile ettepaneku esitada lahkumisavaldus.

Rapla valla hariduskomisjoni esimees Alar Mutli kinnitas, et esmaspäeval toimus tõesti kohtumine Kalbergiga, mille käigus tehti direktorile ettepanek esitada lahkumisavaldus. „Täna peame tunnistama, et ühisgümnaasiumi juhtimise läbi ei ole õpetajad koolikeskkonnaga rahul,“ sõnas ta. Olukorra tõsiduse tõestuseks esitas selle aasta alguses kakskümmend üks Rapla ühisgümnaasiumi õpetajat vallavalitsusele allkirjastatud pöördumise. Mutli sõnul on umbes neljakümne õpetajaga kollektiivi kohta seda väga palju. „See on see hetk, kus tuleb reageerida,“ ütles ta.
Mutli selgitas, et sügisest jätkab ühisgümnaasium põhikoolina ja oht, et põhikooli ei saa tööle, on suur, kuna suur hulk õpetajaid ei soovi võib-olla jätkata. Mutli rääkis, et kohtus neljateistkümne ühisgümnaasiumi õpetajaga eelmise aasta lõpus, et nende muresid kuulata. Ta tõdes, et sellel kohtumisel sai ta palju infot, mida kirjalikult esitatud avaldusest välja ei loe. „Kui kollektiivis on nii suur rahulolematus, siis peame juhi otsa vaatama. Ta ei ole esimest või teist aastat, ta on juba seitse aastat juht olnud. See ei ole ühekordne probleem, vaid on pikka aega vindunud,“ ütles ta.
Mutli sõnul oli esmaspäeval toimunud kohtumise eesmärk jõuda mõistliku arusaamiseni, et ühine tee ei saa jätkuda: „Seda, mida me ootame, tema ei suuda pakkuda.“
Vallavanem Piret Minn ei soovinud teemat kommenteerida enne, kui on saanud isiklikult vastuse direktor Kalbergilt. Aega otsustamiseks anti kuni kolmapäevani ehk tänaseni.
Eile ehk üks päev enne otsustamise tähtaega vastas Rapla ühisgümnaasiumi direktor Imbi Kalberg küsimusele, kas ta jätkab direktorina või mitte, pärast mõningast vaikust, rahumeelsel toonil: „Tõenäoliselt ei jätka.“ Kalberg selgitas, et kavatseb täna lahkumisavalduse esitada seoses lahkarvamustega juhtimises. „Vallavanema soovil,“ lisas ta. Kalberg ütles, et kogu olukord on tema jaoks väga ootamatu ega soovinud midagi enamat lisada.

5 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare