2.2 C
Rapla
Teisipäev, 19 märts 2024
RSVarjula külalistemaja otsib jätkuvalt administraatorit

Varjula külalistemaja otsib jätkuvalt administraatorit

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

Novembri keskpaigast püsib Kehtna valla veebilehel kuulutus, et Kehtna Hoiu-Laenuühistu annab üürile Varjula külalistemaja. Praegu seisab ajalooline maja tühjana ning konkreetset lahendust ei paistagi.

Talvehooajal hoitakse hoones sees plusskraade, et torud lõhki ei külmuks, kuid aktiivset tegevust seal ei toimu.
Aita Antson Kehtna Hoiu-Laenuühistust ütles, et hoonele on püütud rakendust leida. Pärast eelmise rentniku lahkumist on hoone vastu vähe huvi üles näidatud. Seni on endast märku andnud kõigest kaks huvitatud isikut, kuid lepinguteni veel jõutud ei ole. Antson tõdes, et hoonest võib asja saada, kui uuel administraatoril oleks nii huvi, raha kui ka suurepärane idee, mida sellega ette võtta.
Tõsi on, et suure maja kordategemine vajab korralikke investeeringuid. Seni on püütud seda valitud MTÜ-dele ka ilma rahata välja üürida, kuid tulutult.
Kolmekorruseline hoone aadressil Pargi 3 on ehitatud 1936. aastal mõisahoones asunud tütarlastekooli ühiselamuks. Alates 1998. aastast on Varjula tegutsenud külalistemajana. Kehtna Hoiu-Laenuühistu juhatuse liige ja endine Rapla maavanem Tõnis Blank rääkis, et praegu on see kompleks tõepoolest soiku jäänud, kuid lisas, et veel ei ole lootus uue administraatori leidmiseks kadunud. Kaks senist huvilist siiski hoonet praegusest seisust ei päästa. Lähiajal saab ühistu juhatus kokku ning ühe teemana arutatakse ka Varjula tulevikku.
Päris mustades toonides Blank seda ei näe, kuigi tõdeb, et uue administraatori leidmine on keeruline, eriti kui on küsitav, kas Kehtnas tasub hotelliteenuse pakkumine end ära. Blank loetles terve rea asutusi, kellega võiks ideaaljuhul koostööd teha, et luua Kehtna piirkonda konkreetne vajadus majutusteenuse järele. “Võiksime teha koostööd kohaliku talliga, et saaks ratsutamas käia. Samuti Keava rabamatkad, rabalaudtee, Kabala parvematkad,” rääkis Blank.
Keerulist seisu tõdes ka Kehtna valla ehituse spetsialist Hans-Jürgen Schumann. Vallal selle hoonega konkreetseid plaane ei ole. Samuti ei ole neil plaani kolida sinna näiteks vanadekodu. “Kahjuks on maja seis nutune. Selle kordategemiseks on vaja head ideed ja raha,” sõnas Schumann.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare