6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSVeteranid on platsil kohe jaanuarist

Veteranid on platsil kohe jaanuarist

Tiiu Luht / foto: Tiiu Luht.

Veteranide talvine spordipäev Valtus algas nii-öelda töiselt, sportimise tähe all. Tegutseti algusest peale kõikidel kavas olnud aladel korraga, kuna Valtu spordimajas on selle tarvis ka võimalused olemas. Suurde saali kogunesid nooleviskajad, korvpalli vabaviskajad ja teisel pool eraldatult boccia-mängijad.
Võistlejad jagunesid kahte rühma: nooremaks 35-64 ja vanemaks 65+ vanusegrupiks. Korvpalli vabavisetes oli paremusjärjestus vanemas grupis: 1. Maie Enni, 2. Asta Satsi, 3.-4. Leili Kaas ja Helle Prints; meestest 1. Heino Maiste, 2. Mati Tiidre, 3. Olev Kalmus. Nooremas grupis: 1. Kait Kaeval, 2.-4. kohta jagasid Hille Kand, Ritve Reinumäe, Tiina Koskinen; meestest 1.-2. Kalju Kalda ja Heiki Sassian, 3. Vallo Sillamaa.
Noolevise on meelisalana veteranide võistlustel alati osavõturohkem. Paremus: 1. Helle Prints, 2. Asta Satsi, 3. Heljo Klaas, noorematest 1. Ene Sulg, 2. Hille Kand, 3. Kait Kaeval; meestest 1. Olev Kalmus, 2. Enno Pütt, 3. Ants Lindre ning teises grupis 1. Kalju Kalda, 2. Vallo Sillamaa, 3. Heiki Sassian. Tublid olid Ene 82 ja Olev 81 punktiga.
Boccias, mis sarnaneb petankiga, pidi mängija keskenduma täpsusele, et lennutada oma pallid märkepallile võimalikult lähedale. Kaugused märkepallist mõõdetakse ja liidetakse. Mida väiksem summa, seda parem. Paremus: 1. Maie Enni, 2. Asta Satsi, 3. Helle Prints ning nooremas grupis 1. Tiina Koskinen, 2. Anne Sillamaa, 3. Liia Tartov; meestest 1. Mati Tiidre, 2. Olev Kalmus, 3. Mihkel Laurits, noorematest 1. Kalju Kalda, 2. Vallo Sillamaa, 3. Erik Tõntson.
Koroonalauad olid üles pandud tõstesaali tagaruumis. Osavõtjate arvust olenevalt lepiti kokku ajalimiit. Mängiti kaks geimi seisuga 2:0 või 1:1. Kui ettenähtud ajaga ei jõutud kahte geimi läbi mängida, siis kontrollaja kümne minuti lõppedes loeti, mitu nuppu kellelgi peale jäi. Kellel jäi vähem nuppe, see oli geimi võitja. Punktid loeti turniiri arvestuses kokku – võit andis kaks ja viik ühe punkti. Vanusegruppe ei arvestatud.
Naistest oli parim Kait Kaeval 8, 2. Maie Enni 6, 3. Ritve Reinumäe 4,5 punktiga, meeste paremiku punktijagunemine oli tihedam: 1.Valter Viisut 10, Jaan Lepp 9, Heiki Sassian 8 punkti. Võistluses osalejatele oli autasuks diplom. Välja jagati ka tänavuste võistluste aastakava.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare