-1.2 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSRapla Rotary Klubi tunnustas kogukonna noori

Rapla Rotary Klubi tunnustas kogukonna noori

Juhan Anvelt, Rapla Rotary Klubi president.

Rapla Rotary Klubi humanitaarstipendiumi saavad käesoleval juubeliaastal Kert Vahtre ja Patrik Sebastian Unt. Tegemist on andekate noortega, kes on näidanud end ka väga töökatena.

Kert Vahtre (11 a) õpib neljandat aastat Rapla muusikakoolis flööti. Lisaks flöödile õpib ta ka klaverit, tegeleb omaloominguga ning osaleb ansamblites, kooli sümfoniett­orkestris ja Raplamaa Noorte puhkpilliorkestris. Kert on erakordne õpilane – väga musikaalne, andekas, tark, sõbralik ning ka väga töökas.
Ta lõpetas Rapla ühisgümnaasiumi esimese kooliastme kiituskirjaga. Ta on saavutanud suurepäraseid tulemusi maakonna õpioskuste olümpiaadidel, mälumängudel ning riiklikel matemaatikavõistlustel. Lisaks muusikakoolile on Kert ka aktiivne Rapla maakonna noorkotkaste liige.
Stipendiumi soovib Kert kasutada isikliku flöödi soetamiseks.
Patrik Sebastian Unt on Rapla ühisgümnaasiumi 12.k klassi õpilane. Tõsisemalt hakkas ta laulmisega tegelema Urve Uusbergi Riinimanda koorides. Patrik on lõpetanud Rapla muusikakooli saksofoni eriala kiitusega ja lisaerialana klaveri. Peale laulmise ja pillimängu on muusika kirjutamine üks tema suurim kirg. Ta on kirjutanud muusikat koorile, saksofonile, orkestritele, erinevatele ansamblitele, kvartettidele ja klaverile. Praeguseks on Patriku kirjutatud muusikapalade arv küündinud üle 200 (väikestest klaveripaladest klaverikontserdini). Komponeerimist on ta õppinud ka Tallinna muusikakeskkoolis Tauno Aintsi käe all ning saanud kooriteoseid puudutavates küsimustes abi Pärt Uusbergilt. Tema teoseid on ette kantud mitmeid kordi nii maakondlikul kui ka riiklikul tasandil.
Kolm aastat on ta tegutsenud Riinimanda kooride koormeistrina. Lisaks juhendab ta Kehtna segakoori Corvus. 2018. aasta Raplamaa tantsu- ja laulupeol tuleb ettekandele tema seades popurrii Raimond Valgre teostest, mille esitavad puhkpilliorkestrid. Hetkel on käsil harjutamine EV100 etenduseks.
Lisaks pillimängimisele ja komponeerimisele ning laulmisele tegeleb Patrik ka näitlemisega. Riinimanda teatriga on lavalaudadele jõudnud mitmed lavastused, kus lisaks näitlemisele on tulnud olla ka muusikaline kujundaja.
Patrik Sebastian soovib stipendiumi toel uue saksofoni soetada.
Rotary arvates on kogukonna toetus väga hea märk hoolimisest – tuleviku Rapla juurde hakkavad kuuluma tänased noored, kes kas otsekontaktis tegevustega siin või juba avaramalt kodumaa piires on silmapaistvad professionaalid. Nende tegevuste kuma ja au ulatub alati ka meie maale, Raplamaale.
Mõlema stipendiumi suurus on 1000 eurot.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare