-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSEV100 spordisündmused Raplamaal

EV100 spordisündmused Raplamaal

Siim Jõgis.

EV100 sündmuste tähistamine sai alguse juba 2017. aasta kevadel. Ka tänavusse aastasse jagub üritusi küllaga, millega Eesti saja-aastaseks saamist tähistatakse. Loomulikult toimub neid omajagu ka Raplamaal.
Osa neist on juba aastaid regulaarselt toimunud, kuid EV100 loob nende ümber pidulikuma õhustiku. Näiteks kuuendat korda toimuv Rapla Selveri suurjooks, mis küll ise EV100 sündmuste nimekirjas ei ole, ent kuulub Selver Eesti linnajooksude sarja, mis sellesse nimekirja kuulub.
Mis muudab kogu hooaja tänavu pidulikumaks, on see, et senise seitsme etapi asemel on linnajooksude sarjas üheksa etappi. Võrreldes varasemaga lisanduvad jooksud Viljandis ja Kuressaares. Rapla Selveri suurjooks on sealjuures hooaja kolmas etapp ning toimub pühapäeval, 27. mail.
EV100 sündmuste sekka on planeeritud ka maadlusvõistlus Kehtna Liud. Tänavu toimub see 30. korda ning seetõttu ongi planeeritud suuremalt. Maadlusklubi Hammerlock juhataja Leon Reitsak rääkis, et juubeli puhul korraldatakse turniir Sadolini spordihoones ning see on laupäeval, 12. mail. 2017. aastal võttis võistlusest osa 173 maadlejat ning juba siis tuli tõdeda, et Valtu spordihoone jäi kitsaks. Tänavu võetakse Reitsaku sõnul korraldus ette suuremalt, et tähistada nii EV100 kui ka Kehtna Liua juubelit. Ka viis aastat tagasi peeti võistlus selle 25. tähtpäeva puhul Sadolini spordihoones.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare