11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSEV100 sünnipäevanädal Eidaperes

EV100 sünnipäevanädal Eidaperes

Raplamaa Sõnumid / foto: Andrus Metsama.

19.-24. veebruarini tähistas väike Eidapere erinevate sündmustega väärikalt kodumaa sünnipäeva. Sünnipäevanädala avasündmus oli Raplamaa rahvapilliorkestri, Järvakandi, Lelle ja Eidapere lauljate ja sõnameistrite ühiskontsert teisipäeval ning kolmapäeval sai vaadata näitust “EV 100”. Vaatamiseks olid esemed, mille vanus oligi 100 aastast kuni tänapäevani (näitusele toodi esemed oma piirkonnast). Samal ajal oli võimalik jälgida Kehtna valla kroonikaid suurel ekraanil.


Terve nädala jooksul oli raamatukogus väljapanek „Memuaare meilt ja mujalt“. Uudistajaid käis palju ja äratundmisrõõmu jagus. Koolimajas oli väljapanek õpilaste omaloomingust: toredaid jutukesi, luuletusi, looduspilte ja sümboolikat. Vahva oli laste valmistatud portreede näitus „Meie inimesed“. Neljapäeval oli soovijatel aga võimalus nautida Eesti Filharmoonia Kammerkoori solisti Rainer Vilu suurepärast kontserti Georg Otsa repertuaarist. Reedel toimus kontsert-aktus.
Laupäeval, imeilusal kargel talvehommikul oli peaaegu sadakond inimest kogunenud lipuväljakule ja kell 7.33 kaikus üle väikese Eidapere Eesti Vabariigi hümn, mille helide saatel heiskasid Eesti lipu Kehtna valla volikogu esimees Peeter Kustmann, Eidapere kooli direktor Riina Tomingas ja Eidapere kooli 3. klassi õpilane Marii Laur. Pärast sõnavõtte ja tervitusi suunduti rahvamajja kringlile ja hommikukohvile.
Terve nädala jooksul oli kõigil soovijatel võimalus talletada kas sõnas või pildis oma sünnipäevaõnnitlused ja soovid rahvamaja fuajees välja pandud aluspaberile. Seda võimalust kasutati agaralt ja valmis mitme meetri pikkune taies „Soovime sulle õnne – armas Eestimaa 100“. Väljapanek asub rahvamaja fuajee seinal.
Niisugune sai Eidapere armas kingitus Eesti Vabariigile. Sündmust toimetasid ja korraldasid üheskoos kool, lasteaed, rahvamaja, raamatukogu, päevakeskus ja kunstitoa lastering.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare