9.9 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
RSKaius tehti algust maakonna talimängudega

Kaius tehti algust maakonna talimängudega

Siim Jõgis / foto: Ülle Laasner.

Raplamaa valdade talimängud on iga-aastane sündmus, kus spordihuvilised saavad kokku, et erinevatel aladel üksteiselt mõõtu võtta. Seda nii välis- kui ka sisetingimustes. Veel paar aastat tagasi korraldas Raplamaa spordiliit kõik võistlused ühel nädalavahetusel. Nüüd püütakse võistlused jaotada pikema perioodi peale ning tundub, et see toimib.

Möödunud nädalavahetusel tehti algust tänavuste talimängudega. Esimesed võistlused peeti Kaiu kooli võimlas. Laupäeval, 3. veebruaril võeti üksteiselt mõõtu kabes ja pühapäeval males. Paremaid ei selgitatud ainult individuaalsel, vaid ka valdade tasandil. Kabeturniiri võitis Rapla vald, kellele järgnesid Märjamaa, Kehtna ning neljandana Kohila. Ühtlasi oli tegemist Einu Ehase mälestusturniiriga, mis tähendas, et väljaspool talimängude arvestust said osaleda ka mujalt Eestist pärit kabetajad. Nii võitis meeste turniiri Jüri Hermann Harjumaalt, kuid valdade talimängude arvestuses tema tulemus ei lugenud.
Raplamaa valdade talimängude konkurentsis peeti arvestust meeste, naiste, poiste ning tüdrukute turniiridel. Meeste esikolmiku moodustasid Valter Viisut (Kehtna), Tarmo Lukk (Rapla) ja Vello Ehrenpreis (Märjamaa). Einu Ehase mälestusturniiril moodustasid naiste konkurentsis esikolmiku Tallinna kabetajad Irma Nahkor, Kaari Vainonen ja Janne Mumme. Talimängudel teenis esikoha Nele Rasmann (Kehtna), kellele järgnesid Aivi Akkatus (Rapla) ja Maie Aring (Kohila). Poiste konkurentsis võitis oodatult Kris Taimre (Kohila). Teise koha sai Rene Rebbase (Kohila) ja kolmas oli Deco Erm (Märjamaa). Tüdrukute esikolmikusse mahtusid Laura Düüna (Rapla), Kertu Viltok (Rapla) ja Kristiin Talviste (Rapla). Iga esikoht andis oma valla kontosse 31 punkti, teine koht 29, kolmas koht 27, neljas koht 26 jne. Raplamaalt osales talimängudel 63 kabetajat.
Järgmisel päeval hakati paremaid selgitama malenuppude abil, samuti Kaiu kooli võimlas. Valdade konkurentsis kindlustas esikoha Rapla, teise koha sai Märjamaa, kellele järgnesid Kohila ja Kehtna. Sarnaselt kabega peeti ka males arvestust eraldi meeste, naiste, poiste ja tüdrukute seas. Meeste turniiri võitis Kehtna valla esindaja Väino Kundla. Teise koha sai Tarmo Lukk (Rapla) ja kolmas oli Rein Rooni (Rapla). Naiste turniiril tegi puhta töö Märjamaa valla esindaja Ülle Laasner, kellele järgnesid Kai Naurits (Rapla) ja Talvi Ainsaar (Rapla). Poiste konkurentsis saavutas esikoha Deco Erm (Märjamaa). Tuudur Tilk (Rapla) oli teine ja kolmanda koha hõivas Artur Skatškov (Kohila). Tüdrukute esikolmiku moodustasid Kadri Maarja Peep (Kohila), Kertu Viltok (Rapla) ja Emily Tilga (Märjamaa). Punktisüsteem toimis samamoodi nagu kabeturniiril. Kokku oli talimängude malevõistlusel 49 osalejat.
Järgmisena on plaanis viia talimängude raames läbi suusavõistlused. Kuna see sõltub suuresti ilmast, ei ole lõplikku otsust langetatud. Rapla maakonna spordiliidu peasekretär Rein Pajunurm ütles, et otsusele loodetakse jõuda täna, 7. veebruaril. Kaalumisel on ka see, kus see võistlus peetakse – kas Raplas, Pirgu terviserajal või Järvakandis.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare