13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSKohila gümnaasium valmistub ehitustööde alguseks

Kohila gümnaasium valmistub ehitustööde alguseks

Helerin Väronen

30. jaanuaril küsis Kohila vallavanem Heiki Hepner volikogu istungil volikogult nõusolekut Kohila gümnaasiumi juurdeehituse ja renoveerimistööde hankelepingute sõlmimiseks mahus kuni 4 472 500 eurot.

Hepner sõnas istungil, et tolleks hetkeks oli tehtud riigihange ja selgunud olid ka omanikujärelevalve hanke tulemused. Eelnõus olev summa kajastab Kohila eelarves olevat investeeringuteks arvestatud summat. Hepner ütles, et tegemist on küll suure summaga, kuid ka hanke maht on suur.
Hetke plaanide järgi hakkab gümnaasiumi juurdeehitust ehitama praegune Rapla gümnaasiumi ehitaja Ehitus5ECO OÜ.
Ehituse lepingumaksumus ja ehituse järelevalve arvatav kulu ei anna küll kokku kirjas olevat summat, kuid Hepner selgitas, et kui eelnõud ette valmistati, ei olnud veel järelevalve hange avatud ja raske oli ennustada täpset summat.
Eelarvekomisjoni esimees Allar Haljasorg sõnas, et komisjon toetab vallavalitsusele volituste andmist lepingute sõlmimiseks. Volikogu andis oma nõusoleku ühehäälselt. Kohe järgmisel päeval pärast volikogu istungit sõlmiti leping ehitusfirmaga ja esmaspäevaks oli sõlmitud ka omanikujärelevalve leping. Ehituse finantseerimiseks on Kohila vallal kavas võtta laenu 90% ulatuses ehituse prognoositud maksumusest.
Hepner sõnas, et pärast lepingu allkirjastamist on ehitaja hakanud tegema ettevalmistusi töödega alustamiseks ja reaalseks ehitamiseks läheb ilmselt pärast vabariigi aastapäeva algaval koolivaheajal. Siis demonteeritakse garderoob ja sissepääs hakkab olema spordikompleksi kaudu. Ühekordse garderoobiploki asemele plaanitakse ehitada kolmekorruseline olemasolevaid hooneid kõigil tasanditel ühendav vaheehitis, kuhu tuleks ka lift.
Praegune pind ei võimalda liikumispuudega inimestel kergesti korruste vahel liikuda.
Juurde ehitatakse algklasside korpus, kuhu on kavandatud 16 klassiruumi, 2 väikeklassi, kogu koolimaja teenindavad garderoobid, õpetajate tööruumid ja abiruumid. Vaheossa on planeeritud puhkeala, saal, administratsiooni tööruumid ning ruumid loodushariduskeskuse jaoks.
Hepner sõnas, et juurdeehituse tingis asjaolu, et Kohila gümaasiumis on ruumikitsikus väga suur. Ühest küljest on küll olnud rõõm, et kooliõpilasi on aina enam, hetkel õpib seal 864 õpilast. Kuid aina kasvades oleks ühel hetkel tekkinud oht, et kool peab hakkama tööle kahes vahetuses. See aga oleks löönud huvihariduse ja transpordi segamini.
Sel aastal lõpetab Kohila gümnaasiumi viimane väike aastakäik üheksandikke. Järgmisel õppeaastal on lisandumas 4 klassikomplekti õpilasi esimesse klassi ning kavas on võtta vastu kahe klassikomplekti jagu õpilasi gümnaasiumiastmesse. Iga aasta kasvab ka Kohila valla elanike arv.
Planeeringuga nähakse ette uus asukoht rulapargile ja piki jõekallast on plaan rajada promenaad. Endisesse asukohta jääb spordihoone otsas asuv võimlemislinnak. Staadioni ja spordihoone naabrusesse on ette nähtud koht miniareenile ja liuväljakule.
Juurdeehituse ala läbivatele veevarustus-, kanalisatsiooni-, elektri- ja sideliinidele on ette nähtud ümbertõstmine uude asukohta.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare