3.8 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
RSMärjamaa liitus Harjumaa Ühistranspordikeskusega

Märjamaa liitus Harjumaa Ühistranspordikeskusega

Stina Andok / foto: Siim Solman.

Eile, 20. veebruaril toimus Märjamaa vallavolikogu korraline istung, kus võeti vastu otsus liituda MTÜ-ga Harjumaa Ühistranspordikeskus.

Eelnõu Harjumaa Ühistranspordikeskusega liitumiseks on volikogu ees arutamiseks ja otsustamiseks olnud ka varem, kord korralisel istungil ja kord toimus ka e-hääletus, kuid varasemad hääletused positiivset tulemust ei toonud.
Märjamaa abivallavanem Triin Matsalu alustas oma ettekannet ühistranspordikeskusega liitumise teemal eilsel volikogu istungil, öeldes, et seda punkti on juba mitmeid kordi volikogu liikmetele tutvustatud ning teemat on korduvalt pikalt arutanud ka majandus- ja eelarvekomisjon.
Volikogu liige Merlin Suurna tõi välja, et majandus- ja eelarvekomisjoni protokollist pikka arutelu ei nähtu ning talle jääb selgusetuks MTÜ-ga liitumise kasutegur. Matsalu selgitas seepärast, et Harjumaa Ühistranspordikeskus korraldab Rapla maakonnas maakonnaliinide tööd ning kuna osaliselt on raha juba sinna investeeritud seoses maakonnaliinidega, on ainuke võimalus korraldada Märjamaa valla ühistransporti läbi Harjumaa Ühistranspordikeskuse.
„Kas liituda nüüd või tulevikus, aga hetkel toimub ühistranspordikeskuse ümberkorraldamine. Mõistlik on liituda ümberkorraldamise ajal, et olla seal algusest peale,“ ütles Matsalu. Samas nentis ta, et teemaga oleks pidanud tegelema oluliselt varem. „Kõige õigem käik oleks olnud see, kui kevadel anti haldusülesanne üle, siis oleks vallad pidanud otsustama, aga siis jäi see tegemata, kuna tegemist oli liiga palju haldusreformiga ja muude asjadega.“
Vaatamata mõningale vastuolule pandi punkt hääletusele. Poolt hääletas viisteist volikogu liiget, neli hääletas vastu. Sellega sai otsus liituda MTÜ-ga Harjumaa Ühistranspordikeskus vastu võetud.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare