Märjamaal selgusid maakonna meistrid saalijalgpallis

0

Taavi Tüvist, treener.

Pühapäeval, 11. veebruaril toimus Rapla maakonna saalijalgpalli 2018. aasta meistrivõistluste turniir, mängupaigaks Märjamaa Metsanurga võimla. Turniiril osales 7 võistkonda, mängijaid oli 55 ja see on viimaste aastate tagasihoidlikuim number. Kuni viimase hetkeni oli lootus, et osaleb kaheksa võistkonda.
Võistkonnad olid loosi teel jaotatud kahte alagruppi ja mängiti omavahel korra läbi. Alagrupi võitjad pääsesid otse poolfinaali ja teine-kolmas koht mängisid risti, et selgitada kaks teist poolfinalisti. Nende kahe kohtumise kaotajad ja alagrupis neljandaks jäänud võistkond mängisid veel kord omavahel läbi nii, et alagrupis mängitud mängude tulemused tulid kaasa.
A-alagrupp: 1. Lambisats; 2. Raplamaa JK seenior; 3. FC Lelle; 4. Märjamaa Kompanii
B-alagrupp: 1. Kehtna; 2. Raplamaa JK juunior; 3. Kohila Püsivus
Otse poolfinaali pääsesid Lambisats ja Kehtna. Teised poolfinalistid selgitasid FC Lelle ja Raplamaa JK juunior, see mäng lõppes 1:1 viigiga ja penaltiseeriast väljusid 3:2 tulemusega võtjatena RJK noored. Teises kohtumises alistas Raplamaa JK seenioride võistkond 5:2 Kohila Püsivuse. Seega kohtusid poolfinaalides taas juba alagrupis omavahel kohtunud võistkonnad.
Kohtumises RJK juunior – Kehtna tuuseldasid kogenumad Kehtna mängumehed nooremaid suisa 1:7. RJK seenior – Lambisats vaheline mäng oli tasavägine, aga väravate osas olid lambimehed oluliselt tulemuslikumad ja ka see mäng lõppes 1:7 tulemusega.
3.-4. koha kohtumises alistasid RJK seeniorid 7:0 tulemusega oma klubi noored, kes said kahtlemata hea turniiri ja neljas koht oligi nende lagi. Finaal Kehtna ja Lambisatsi vahel oli põnev ja mõlemad võistkonnad väärisid üksteist. Normaalajal lõi kumbki võistkond kaks väravat ja võitja otsustati penaltiseerias. Lambisatsi mängija Kevin Mätas eksis esimesel löögil, Kehtna poolt lõi Madis Nurmik sisse; Lambisatsi teine lööja Jesper Vahur ei eksi, Kehtna poolt virutab Raigo Noode üle värava; Daniel Kosubenko viib Lambisatsi omakorda juhtima, Kehtna kolmas lööja Tanel Oeselg eksib enda löögil ja sellega otsustati ka turniiri esikoht.

1. Lambisats (Vidrik Teder, Olavi Aare Abel, Daniel Kosubenko, Jesper Vahur, Kevin Mätas, Karl Sassian, Teet Kallaste, Jesper Puusepp)
2. Kehtna (Raigo Noode, Tanel Oeselg, Martin Teetsov, Hindrek Teder, Harri Jõessar, Madis Nurmik)
3. Raplamaa JK seenior (Siim Sten Palm, Oliver Andres, Hendrik Väli, Kristjan Pallav, Kaupo Kantsik, Ravel Toome, Kalev Kungla, Rauno Tutk)
4. Raplamaa JK juunior
5. Märjamaa Kompanii
6. Kohila Püsivus
7. FC Lelle
Turniiri korraldas koostöös Rapla maakonna spordiliiduga Raplamaa jalgpallikool.