2.2 C
Rapla
Teisipäev, 16 apr. 2024
RSRapla noormees teeb filmi Konstantin Vassiljevist

Rapla noormees teeb filmi Konstantin Vassiljevist

Siim Jõgis / foto: erakogu.

Kaius sündinud ja Raplas kasvanud Madis Reimund (28) osutus ERR-i, Eesti Filmi Instituudi ja Eesti Kultuurkapitali korraldatud portreefilmide konkursi üheks võitjaks ning teeb nüüd dokumentaalfilmi Konstantin Vassiljevist.

Vassiljevi nimi ei vaja tutvustamist ühelegi jalgpallihuvilisele. Ta on mänginud Eesti koondise eest 99 kohtumist ning löönud 23 väravat. Klubijalgpalli mängib Vassiljev hetkel Poola kõrgliigas Piast Gliwice klubis.


Aga kes on Madis Reimund? Noormees on Rapla Vesiroosi gümnaasiumi vilistlane ning filmioperaator, kelle järgmine film valmib just Vassiljevist. Sellega läheb küll veel natuke aega. Plaanide kohaselt valmib linateos 2019. aasta kevadel. Reimund ütles, et ideaaljuhul jõuab see ka kinodesse, aga kindlasti saab seda vaadata ETV vahendusel.

Kuidas tekkis mõte teha film just Konstantin Vassiljevist?
Millal tehti Eestis viimati mõni spordifilm, jalgpallifilmist rääkimata? Tegelikult mõte jalkafilmist hakkas küpsema juba 2011. aastal, kui koondis oli Euro2012 lävepakul. Tekkis mõte jäädvustada hetkekoondist olevikus ja teha/anda midagi suuremat kui lihtsalt telerivahendusel nähtavad kaadrid. Toona asja ei saanud ning nii ta kuklas oligi kuni portreefilmide konkursini.
Miks just Kostja? Minu meelest üks alahinnatumaid jalgpallureid Euroopas ning soov ongi jäädvustada teda veel tema mängijakarjääri jooksul. Tagasivaatavaid filme jõuab alati teha.

Kui suur jalgpallifänn sa oled? Kas sa oled käinud Poolas tema mänge vaatamas?
Jalgpalli hakkasin nagu iga teine poisslaps mängima juba lapsena ning praegu on see asendunud rohkem jalgpalli vaatamisega. Hoian silma peal Eesti koondisel ning siinsel meistriliigal, samuti elan tuliselt kaasa suvistele Euroopa või maailmameistrivõistlustele ning jälgin ka poole silmaga muu maailma jalgpalli. Poolas pole veel jõudnud käia, aga 100 protsenti on see käik meil sel aastal ees.

Tean, et sa oled pärit Kaiust ja elanud Raplas. Kui tugevat sidet sa veel selle piirkonnaga tunned?
Kaiust kolisin ära kümneaastaselt – sealsega seostuvad lapsepõlverajad ja esimesed aistingud -, pärast kolimist olen ainult üks-kaks korda seal käinud, kuid Raplat pean enda küpsemispeenraks, kohaks, kus mu isiksus paika loksus, seega tunnen endiselt tugevat sidet selle piirkonnaga. Paraku viimastel aegadel väga tihti “kodumaale” ei satu, aga usun, et selle saab tulevikus topelt tagasi teha.

Millal ja kuidas filmi näha saab? Jõuab see kinodesse?
Film saab valmis 2019. aasta kevadel. Ideaalis tuleb see ka mingiteks seanssideks kinodesse, aga kindlasti jõuab ka ETV ekraanile.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare