6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSVeebruaris heiskavad Eesti lippu noorkotkad ja kodutütred

Veebruaris heiskavad Eesti lippu noorkotkad ja kodutütred

Reet Saar / foto: Erik Peinar, Riigikogu.

Veebruarikuu hommikutel heiskavad Pika Hermanni torni Eesti riigilipu noorkotkad ja kodutütred Eesti eri maakondadest.

Eesti Vabariigi 100. aastapäeva kõrval täitub tänavu sada aastat ka Kaitseliidu loomisest. Kaitseliidu ülem kindralmajor Meelis Kiili kinnitas, et lipu heiskamine Eesti sünnipäevakuul on noorkotkastele ja kodutütardele suur au ja tunnustus. “Samuti on see hea näide sellest, kuidas riik hoolib oma noortest ehk oma tulevikust,“ ütles kindral.
Noorkotkad ja kodutütred heiskavad lipu 1.–23. ja 25.–28. veebruarini, 24. veebruaril on mõlemad organisatsioonid esindatud oma liputoimkondadega riigilipu heiskamise tseremoonial Toompeal Kuberneri aias.
Kaitseliidu noorteorganisatsioonid korraldasid lipuheiskajate leidmiseks konkursi kõigis maakondades. Täna, 7. veebruaril tõusid Pika Hermanni torni kaks Raplamaa noort, kes on oma aktiivsusega teistele heaks eeskujuks. Mullu aasta kodutütreks valitud Dagmar Oidsalu on seltsiv ja rõõmsameelne neiu Keava rühmast, kes on kodutütar olnud ligi viis aastat. Vesiroosi gümnaasiumi 8. klassis õppiv neiu on öelnud, et on kodutütrena õppinud asju, mida muidu poleks ehk teada saanud, näiteks kuidas metsas ellu jääda.
Ronald-Reigor Lehtsaar Märjamaa rühmast on mitmekülgne noorkotkas. Märjamaa gümnaasiumi 10. klassis õppiv noormees õpetab hea meelega nooremaid ja käib abiks näiteks matkamängude kontrollpunktides. Ta mängib akordionit, on läbinud laskuri ja päästja väljaõppe.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare