2.2 C
Rapla
Teisipäev, 16 apr. 2024
RSVillem Uustalule anti üle Leedu aumärk

Villem Uustalule anti üle Leedu aumärk

Tõnis Tõnisson / foto: Siim Solman.

Reedel, üks päev enne Eesti Vabariigi sajandat sünnipäeva, käis Raplas mõnetunnisel kiirvisiidil Leedu Raseiniai sõprusrajooni ametlik esindus.

Raseiniai rajooni administratsiooni sotsiaalosakonna juhataja Loreta Laugaliene ja välissuhete nõuniku Raimundas Petroševiciuse külaskäigul oli kaks eesmärki. Esiteks värskendati sellega loomulikult kahe sõpruspiirkonna kontakte ja kasutati võimalust jagada vastastikku juubeliõnnitlusi – Leedu sai saja-aastaseks nädalapäevad varem, Eestil oli tähtis sünnipäev kohe kätte jõudmas.
Eestisse tulemise peamine põhjus oli siiski Rapla maavalitsuse endisele töötajale Villem Uustalule annetatud Raseiniai rajooni kõige tähtsama aumärgi üleandmine.
Tunnustus tuli aastatepikkuse tulemusliku tegevuse eest Raseiniai ja Rapla suhete korraldamisel. Eriliselt tõstetakse aumärgi määramise otsuses esile Villem Uustalu suurt panust Leedule rasketel majandusblokaadi aastatel Raseiniai piirkonnale Raplast abi ning toetuse osutamisel. 2018. aasta aprillis täitub 28 aastat Raseiniai ja Rapla ametlike kontaktide algusest. Suurema osa sellest ajast on Rapla poolt kahe piirkonna vastastikust tegevust koordineerinud just Villem Uustalu. Ka maavalitsuse tegemistest ametlikult eemal olles on ta jäänud siia ikkagi justkui Raseiniai aukonsuliks, kelle poole pöördutakse, kui vajatakse väärt nõuannet või abi.
Nimetatud aumärk, mille annetamine oli kokku viidud Leedu Vabariigi 100. aastapäevaga, anti välja esimest korda. Selle esimesteks kavalerideks on rahvusvaheliselt tunnustatud kalatöötlemisettevõtte Norvelita juhatuse esimees Jordanas Kenstavicius, Villem Uustalu Raplast ja Poola sõpruslinna Lubartowi välissuhete spetsialist.
Autasu üleandmisel osalesid Raplamaa Omavalitsuste Liidu tegevjuht Silvi Ojamuru, ROLi arendusspetsialist Tavo Kikas, Rapla vallavanem Piret Minn ja Rapla ühisgümnaasiumi direktori kt, endine Rapla maavanem Tõnis Blank. Kõik kohtumisel osalenud pidasid oluliseks kahe sõpruspiirkonna kontaktide hoidmist ja arendamist. Ühtlasi võeti teadmiseks, et maikuus oodatakse Raplamaa delegatsiooni Raseiniaisse. Siis räägitakse ilmselt detailsemalt ka sellest, milliseks kujuneb edaspidine koostöö.
Külaliste mõnetunnise visiidi sisse mahtus veel põgus tutvumine Susi stuudioga Rap-la kultuurikeskuses, osavõtt Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud kontserdist Rapla ühisgümnaasiumis ning lühike peatus Raplamaa Sõnumite toimetuses.

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare