-1.7 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
RSKultuurikeskuse renoveerimine tähendab mitmeid ümberkorraldusi

Kultuurikeskuse renoveerimine tähendab mitmeid ümberkorraldusi

Katri Reinsalu.

Märtsi alguses algasid suuremahulised remonditööd Rapla kultuurikeskuse ümber. Täiesti uue hingamise saavad vana postimaja ja nn Elioni maja. Uue maja avamine jääb järgmisesse aastasse.

Remonditava osa ruumid on tänaseks ajutiselt tühjaks tehtud. Ajutisele pinnale on viidud kõik see, mille andis kokku pakkida. Näiteks Linda Rausi tuba viidi Kodila koolimajja ja selle asemel tegutseb ruumis ajutiselt hoopis õmblusstuudio. Noortekeskus kolis teise korruse kammersaali. Thea Paluoja laulustuudio on hõivanud aga neile juba ammu tuttavad ruumid lavaaluses stuudios. Kultuurikeskuse juhataja Age Rebel ütles, et nii jääb vaid remondi ajaks, sest uues majas on kõigile ruumid ette nähtud.

Elioni majas tegutsenud Vahtra tugikeskus kolis Rapla hooldekeskusesse. Rebel ütles, et kuna uue hooldekeskuse ehitamine on jätkuvalt õhus, siis on Vahtra tugikeskus ise öelnud, et nemad tagasi tulla ei plaani. Elioni majas tegutsenud autokool ja TRE raadio kolisid juba mõni aeg tagasi hoonest välja. Ka korvpallikool, kes oma maja remondi ajal ruume kasutas, on tänaseks välja kolinud.
Juttu on olnud ka Rütmani galerii tulevikust. Kuuldus, et see ühel hetkel uksed sulgeb, vastab tõele. Rebel selgitas, et kohvik kolib renoveeritavasse osasse keskväljaku poole ja hakkab lisaks kultuurikeskusele teenindama ka keskväljakut.
Rebel lisas, et täna toimub koosolek ehitajaga, kus selguvad täpsemad tähtajad, millal Rütmani galerii tänane pind vabastada tuleb. Ta lisas, et ilmselt juhtub see suve lõpus või septembris ning siis tellib kultuurikeskus vajadusel catering-teenust väljastpoolt.
Uuele äripinnale kolimine toob endaga kaasa uue konkursi. „Loomulikult me loodame, et ka meie tänane kohvik kandideerib,” ütles Rebel.Üle vaadatakse loomulikult ka kohviku kontseptsioon, ehkki jätkuvalt saab seal lõuna ajal sooja toitu. Samuti peaks kohvik suutma toitlustada majas toimuvatel koolitustel või muudel üritustel osalejaid. Eeldatakse ka seda, et suurematel sünnipäevadel, vastuvõttudel saab kohvikust tellida korraliku sooja laua.
Muudatusena peaks aga kohvik olema avatud alati siis, kui majas toimub mõni kontsert või etendus, st ka pühapäeviti. Samuti soovitakse kohvik hubasemaks muuta, sest tänane kohvik on oma asukoha tõttu veidi läbikäiguhoovi moodi, ütles Rebel. Uus kohvik võiks olla hubane istumiskoht ka õhtusel ajal. Kohvikukonkurss plaanitakse välja kuulutada veel enne suvepuhkust.
Tänase kohviku asemele tuleb aga suur avatud galerii ning esimesele korrusele Valgre toa kõrvale kolib pärast remonti ka Linda Rausi tuba. Nii on see kõigile huvilistele palju mugavamas paigas.

Suur avamine vabariigi aastapäeval

Remonditööde ehituse hanke võitsid ühispakkumise teinud OÜ Silindia Ehitus ja OÜ Expolio. Rebel tõdes, et tegemist on väga keerulise objektiga ning ehitajatel on seal käed tööd täis. Majas on nelja põlvkonna elektrijuhtmed. Iga rentnik on ehitanud oma süsteeme. Samal ajal peab ehitaja tagama, et kultuurikeskuses saaks töö vanaviisi jätkuda.
Majapiirid jäävad sisuliselt samaks. Elioni majale ehitatakse peale aga kolmas korrus, kuhu tuleb uus moodne kinosaal, kuid vajalikke ruume saab juurde ka kultuurikeskus. Näiteks saavad nad hädavajaliku kostüümilao, rääkis Rebel.
Enne ehitustööde alustamist tuli majatagusest hoovist puid maha võtta. Rebel ütles, et osa neist olid seest üsna mädad ja veidi ohtlikud. Pealegi olid puud nii suureks kasvanud, et oksad toetusid katusele ja oleksid kolmanda korruse lisandumisel ette jäänud. Muuhulgas uuendatakse ka soklikorruse ruume ja nüüd jõuaks sinna akende kaudu ka veidi rohkem valgust.
Rebel lisas, et kindlasti vaadatakse haljastus üle. Suuri lehtpuid ilmselt asemele ei istutata, kuid koostöös valla spetsialistidega leitakse lahendus.
Rebel tõdes, et remont häirib üksjagu kultuurikeskuse elu. Kammersaali välja rentida ei saa ja üks seal harjutanud tantsurühm on ajutiselt Vesiroosi gümnaasiumis. Rebel on aga optimistlik ja ütleb, et uue uhke maja nimel tuleb need ebamugavused lihtsalt üle elada.
Ehituse lõpptähtajaks on seatud 31. detsember ja seejärel asutakse sisustama. Rebel ütles, et praegune plaan on maja pidulikult avada vabariigi aastapäeval. Ka kultuurikeskuse 85. sünnipäev selle aasta lõpul lükatakse paar kuud edasi, et järgmise aasta alguses mitut sündmust korraga suurelt tähistada.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare