3.8 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
RSHellenurme mänguväljaku tulevik on jätkuvalt segane

Hellenurme mänguväljaku tulevik on jätkuvalt segane

Katri Reinsalu / foto: Siim Solman.

Raplas Sulupere külas Hellenurme tänaval asuvat mänguväljakut varjutavad möödunud suvest murepilved, sest maaomanik on märku andnud, et soovib maatüki maha müüa.

Mänguväljak on armastatud nii ümberkaudsete kui ka kaugemal elavate laste seas. Lapsevanemad hindavad mänguväljaku turvalisust, sest erinevalt paljudest teistest on see ümbritsetud aiaga. Mänguväljak on ehitatud MTÜ Sulupere Kodu initsiatiivil PRIA raha eest 2011. aastal. Üks projekti tingimusi oli nõue, et mänguväljakut kasutatakse viis aastat. Nüüd on see aeg möödas.


Mänguväljak asub 700-ruutmeetrisel maatükil, mille omanik on Talvira Tare OÜ. Juhatuse liige Tiit Linnamägi ütles eelmisel suvel, et heategevus ei saa igavesti kesta ja tasuta mänguväljaku alla antud maatüki osas tuleb jõuda otsusele, kas kogukond tahab seda endale osta või mitte. Tänaseks on maaomanik teinud konkreetse pakkumise ja öelnud ka hinna. See on 3000 eurot.
Oktoobris arutati küsimust ka Rapla vallas ja tookord keelduti pakkumisest. Tänane arendusnõunik Heiki Vahtra ütles, et teema on tema laual. Kuigi ta ei olnud sügisel veel ametis, keelduti tema teada sellepärast, et maatüki omanik on sama, s.o Sulupere piirkonna arendaja. Hea tava kohaselt sellised mänguväljakud võõrandatakse tasuta näiteks vallale või kellelegi teisele, kes neid hooldab. Antud juhul soovis aga omanik mänguväljaku alust maad müüa. Vahtra selgitas, et tavapäraselt on selliste mänguväljakute hind juba ümbritsevate kinnistute hinna sisse arvestatud. Ta kinnitas, et vald ei ole kindlasti mänguväljaku säilitamise vastu ja asi ei ole tegelikult summas. Pigem ei soovi vald luua pretsedenti, et ka tulevased arendajad sama taktikat kasutama hakkaksid.
Valla keeldumine maa ostmisest oli mõistagi raske löök kohalikele inimestele, kes on harjunud mänguväljakut kasutama. Sellest tulenevalt avaldati Hellenurme mänguväljaku Facebooki lehel veebruari lõpus üleskutse ise raha kokku koguda. „Kui te tunnete ja soovite, et see mänguväljak jääks alles, siis palume teie abi selle maa ostmisel. Kui MTÜ on mänguväljaku välja ostnud, on edasine plaan see üle anda vallale, kes lubas selle eest ilusti ka hoolt kanda,” seisab postituses. Märtsi keskpaiga seisuga oli vajaminevast summast kogutud vaid 650 eurot. Kuna maaomanikuga oli kokku lepitud, et märtsi lõpuga saab asi lahendatud, on selge, et suure tõenäosusega vajaminevat summat annetuste abil kokku ei tule.
Sealkandis elav Arvi Solovjev tõdes, et infovahetus on olnud kehv ja olukord kohalike jaoks eriti segaseks muutunud. Lõpuks on jõutud aga vähemalt kokkuleppele, et neljapäeval istuvad ühe laua taha maaomanik ning valla ja kohalike elanike esindajad ning püüavad olukorrale kõiki osapooli rahuldava lahenduse leida. Solovjev jäi pigem optimistlikuks ning ütles, et maikuus on tegelikult mänguväljaku korrastamiseks juba ka talgud planeeritud.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare