-0.6 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
ArtikkelFOTOD: Pannkoogid Raplamaa moodi

FOTOD: Pannkoogid Raplamaa moodi

Katri Reinsalu, Stina Andok / fotod: Siim Solman.

Võtsime ette vastutusrikka ülesande ja külastasime kaheksat Raplamaa söögikohta, et saada ülevaade, missuguseid pannkooke siinkandis pakutakse ning milliseid neist soovitaks teistelgi proovida.

Meie pubi
Pannkook singi, marineeritud kurgi ja juustuga – 3,50 (valikus on ka suur portsjon hinnaga 5,70 eurot)
Vaatamata sellele, et tellisime valikust väiksema portsjoni, on pannkook mõnusalt suur ja paistab maitsev. Kuldseks küpsetatud pannkoogile lisab maitset ja krõbedat tekstuuri peale sulatatud juust. Mahedamaitselist täidist on parajalt palju, nii et pannkooki on meeldiv süüa. Muidu rammusale täidisele lisab värskust marineeritud kurk. Pannkook ise on parajalt kuiv, aga hoiab see-eest täidist hästi koos. Head lisandid on värske kurk, tomat ning külm kaste. Kõht saab sellest ühest pannkoogist korralikult täis. Suure näljatundega telliks kindlasti veel ja soovitaksime seda teistelegi proovimiseks. Meie hinnangul maakonna parim soolane pannkook.

Soojad pannkoogid maasikamoosi ja jäätisega – 2 eurot (valikus on ka suur portsjon hinnaga 3,20 eurot)
Tegemist on üsna traditsioonilise kooslusega meie toitlustusasutustes. Lauale jõudes on pannkoogi väljanägemine isuäratav, kuid samas suurt elevust ka ei tekita. Väike portsjon koosneb ühest pannkoogist maasikamoosi ja vaniljejäätisega. Moos on magus ja seda on taldrikul ohtralt. Pubi pannkook on ilmselt magusasõbra unistus. Pannkook ise on kuldpruun ja maitsev. Jäätis saab küll ammu enne moosi otsa, kuid pakub siiski mõnusat vahepala. Täpselt piisav kogus pärast kergemat lõunat magustoiduks.
Lisaks meie poolt valitule saab mekkida ka pannkooke mee ja kreeka pähkliga.

Marju kohvik
Singitäidisega pannkook – 2,55 eurot
Soolastest on valikus hakkliha- või singitäidisega pannkoogid. Otsustame esimese kasuks. Pannkook valmib sisuliselt kliendi silme all, sest pannkoogiraud on kohe leti taga. Pannkook jõuab lauale kuuma ja värskena. Pannkoogitainas on aga veidi kuiv ja ka täidis selle sees vajaks ehk veidi rohkem juustu. Samuti ei ole täidis pannkoogi vahel ühtlaselt jagunenud, mis tähendab, et nii mõnegi ampsuga ei tule üldse täidist kaasa. Kaste on see-eest maitsev. Portsjon ise on suhteliselt suur ja täidab kenasti kõhtu. Samuti on tegemist kõige odavama soolase pannkoogiga meie katses.

Pannkook moosidega – 1,60 eurot
Värskelt valminud pannkoogiaroom täidab kogu ruumi ja seab ootused suureks. Lauda toodud suur ja isuäratav pannkook küll maitseb hästi ning on kõikidest proovitutest taina maitsestamise mõttes ehk isegi kõige parem, aga jääb siiski pisut liiga kuivaks. Kaaslasega võrreldes täheldasime ka, et pannkookidel on väga erinev küpsusaste. Pannkoogi ühele küljele on lisatud kahte sorti moosi, millest üks on mustsõstramoos ja teine hapukas punane, võimalik et pohlamoos. Kes väga magusat moosi pannkoogile ei soovi, see võib jääda päris rahule. Nii palju kui meie oskasime otsida ja leida, on tegemist Raplamaa soodsaima valikuga

Jerwencato Bistro
Pannkook moosi ja jäätisega – 3 eurot
Ilmselt üks efektsemaid ja huvitavamaid pannkookide serveeringuid meie katse käigus. Pannkoogi kõrval on värsked apelsiniviilud ja vaarikad. Viimased on küll keskelt veel veidi jääs. Värske vahepala on aga iseenesest väga tervitatav. Moos on eraldi kausis ja nii on igal sööjal ise võimalus otsustada, kui palju ta seda tahab pannkoogile määrida. Pannkook on hästi küpsetatud. Pannkoogi kõrval on vaniljejäätise asemel hoopis kohvijäätis, mis annab huvitava maitseelamuse. Kogu kooslus mõjub uudse ja huvitavana. Koos rikkaliku jäätiseportsuga on see üsna suur magustoit ja täidab kõhtu.

Pannkook moosiga – 2,5 eurot
Ilma jäätiseta variant erineb jäätisega variandist üksnes külma lisandi puudumise poolest. Muus osas tekitavad söömiselevust samamoodi vaarikad ja apelsiniviilud. Kõik sööjad jäid üksmeelselt rahule ka sellega, et moos oli eraldi anumas, mis võimaldas seda endale sobivas koguses pannkookidele lisada.
Kaks pannkooki, mis serveeriti, olid mõnusalt maitsekad ja ka küpsusaste oli meeldiv, kuigi tegemist oli pisut kuivemapoolse variandiga. Üldmulje oli siiski positiivne ja seda suuresti tänu läbimõeldud lisanditele.

Harakapesa
Pannkook suitsulõhe, sibula ja juustuga – 5,50 eurot
Meie katse kõige kallim pannkook, mis on muidugi kalatäidist arvestades ka põhjendatud. Portsjon on mehine ja korraliku söögikorra eest ning täidis seejuures hästi maitsestatud. Hea on näha, et pannkoogi kõrvale pakutakse tavalise viilutatud köögivilja asemel värsket salatit. Pannkook ise on hea konsistentsiga ning täidist selles rohkelt.

Pannkook maasika-toormoosi ja jäätisega – 3 eurot
Pannkook näeb lauale jõudes vägagi isuäratav ja kaunis välja. On ilmselge, et köögis on sellele tähelepanu pööratud. Jäätisepalli kaunistab füüsal. Tihtipeale on moos nii magus, et selles ei tundu peale suhkru midagi olevat, aga Harakapesa pannkoogi puhul on tunda ka päris maasika maitset. Pannkook on hästi küpsetatud ja maitsestatud.

Ruut 66
Pannkoogid keedisega – 2,30 eurot
Väga positiivne üllatus. Pannkoogid on otse pannilt tulnud ja alles kuumad. Õhulised ja samas krõbedate äärtega. Portsjon on rikkalik ja koosneb kahest pannkoogist. Suhteliselt madala hinna eest saab kahtlemata kõhu täis. Pannkookide lisandiks on vaarikakeedis, mis on maitsev ning samas ka hea vaheldus tavalisele maasikamoosile.

Pannkoogid kana-juustutäidisega – 3,90 eurot
Taas kord väga lahke portsjon, sest taldrikul on kaks soolase täidisega pannkooki. Täidis on maitsev ning kana ja juustu suhe täpselt õige. Kana ise on mahlane. Samuti on täidis pannkoogi peale ühtlaselt jagunenud, mis teeb söömise meeldivamaks. Lihtne hapukoorekaste on just õige rammusa koogi kõrvale. Pannkook on samuti parasjagu õhuline ja täpselt õigesti küpsetatud.
Maitsekooslus on mahe, millegagi ei ole üle pingutatud. Pannkookide kõrval serveeritakse värsket tomatit, kurki ja paprikat. Kõhu saab selle raha eest igatahes väga mõnusasti täis. Mõlemaid proovitud pannkooke julgen soovitada.

Pubi Vana Bussikas
Pannkoogid moosi ja jäätisega – 3,50 eurot
Tegemist on Ameerika stiilis pannkookidega. Taldrikul on kolm väikest, aga väga paksu pannkooki. Ameerika pannkoogid on meie maitsemeele jaoks ehk veidi liiga kuivad. Pubi teenindaja ütleb ka kohe alguses ära, et tegemist on poolfabrikaatidega. Meie proovitutest kõige krõbedama hinnaga magus pannkook ja selle raha eest ootaks pigem midagi värskelt valminut. Moos on maitsev ja jäätisest jätkub kuni pannkookide lõpuni söömiseks. Paras portsjon pärast kergemat lõunat.

Nõmme kõrts
Pannkook keedisega 2,20 eurot
Juba tellimust sisse andes kuuleme, et nende pannkookide järele tullakse ka pealinnast. Ainuüksi taldrikul mõjuvad nad isuäratavatena. Meenutavad neid kõige mõnusamaid vanaema juures söödud pannkooke. Taldrikul ei ole midagi üleliigset ja kogu eine mõjub koduselt. Pannkoogid on õhulised ja äärest krõbedad. Lisandina oli valikus keedis, jäätis või mesi. Meie otsustame esimese kasuks. Pärast paari esimest ampsu ei jää muud üle kui tunnistada, et selle pannkoogi nimel sõidaks tõesti ka pealinnast kohale. Meie valikus olnutest hinna poolest ka pigem soodne. Meie hinnangul maakonna parim magus pannkook.

Pannkook kala-krevetitäidisega 4,50 eurot
Huvitava täidisega pannkook paistab lauda saabudes isuäratav. Pannkook on silmnähtavalt teistsugune kui muudes söögikohtades ning tekitab sööjates elevust oma krõbeda ääre ja mahlase tainaga. Kala-krevetitäidist on parasjagu ning kuigi esialgu mõjub kala pannkoogi vahel võõrana, harmoneeruvad maitsed pannkoogiga kenasti. Siiski jäävad kõik proovijad ühele nõule, et soolase variandi puhul toimiks täidise kooshoidmise jaoks paremini pigem kuivem ja tugevam pannkook. Koos värskete lisandite ja kastmega moodustab see pannkook siiski tervikliku roa, mida soovitaks kindlasti võimalusel proovida.

Rütmani galerii kohvik
Pannkook hakkliha ja seentega – 4,50 eurot
Rütmani galerii kohvik nagu ka paljud teised söögikohad, mida külastasime, pakub pannkooke mitut erinevat moodi. Seal tegime soolaste seas valiku hakkliha-seenetäidisega pannkookide kasuks, kuna sellise sisuga pannkooke me mujal oma ringkäigu jooksul ei proovinud. Pannkook on küll kuivemapoolne, aga maitselt hea. Täidis on mahlane ning seda on parasjagu piisavalt, kuid jaotub ebaühtlaselt ning on pisut magedavõitu. Heaks tasakaaluks on jällegi meeldivalt küüslaugune külm kaste.

Pannkook jäätise ja puuviljadega – 2,80 eurot
Teadlikult meie katse ainuke pannkook, mille vahel pole moosi. Magusust annavad puuviljajäätis, värsked viinamarjad ja füüsalid ning tuhksuhkur. Pannkook on hästi küpsetatud, pigem kuivemapoolne. Värsked puuviljad on hea vaheldus moosile, kuid samas ei ole viinamarju kuigi mugav kahvliga taldrikult kätte saada ja pannkoogiga koos süüa. Jäätis on väga maitsev ja seda jätkub isegi kauemaks kui pannkooki ennast.

No Images found.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare