9.9 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
ArtikkelAlondra Saar vaatab inimesi kunstnikupilguga

Alondra Saar vaatab inimesi kunstnikupilguga

Piret Linnamägi

Esmaspäeval avas Varbola rahvamajas oma esimese personaalnäituse Rapla Vesiroosi gümnaasiumi 10. klassi õpilane Alondra Saar, kes üle kõige armastab maalida inimesi. Seetõttu kannab tema näitus nime „Inimene, lihtsalt Inimene“.


Alondra Saar oli näitust avades hajevil ning rääkis tagasihoidlikult oma teekonnast kunstimaailmas. Neiu lõpetas kaks aastat tagasi Märjamaa kunstikooli kiituskirjaga ning tema töödes on näha suurt pühendumust ja püüdlikkust. Alondrale meeldib püüda tabada inimeses iga detaili.
„Kunst on mind saatnud üle poole elust ning on suureks hobiks ka tulevikus. Nagu ka näituse pealkiri ütleb, kujutan peamiselt oma töödes inimesi – portreed, figuuri, kehaosi. Mulle meeldib märgata inimeste erilisust ning välja tuua iga inimese erilised omadused,“ sõnas Alondra. Näituse külastaja märkab maale silmitsedes mitmeid tuttavaid inimesi, näiteks kunstikooli direktor Maiu Linnamägi, kelle noor kunstnik on üles joonistanud. Noor kunstnik on oma pildid teinud modellidele kingituseks. „Ma ei joonista inimest n-ö modellina, vaid teen seda fotolt,“ sõnas Alondra.
„Ma olen tõeliselt kade, heas mõttes, et siin Varbolas on nii andekas noor inimene! Mul on hea meel, et oma uues tööametis on just Varbola see koht, kuhu esimesena ametnikuna sattusin. Ma soovin Alondrale edu kõiges, mis ta ette võtab ja kindlasti tekib tal tellimustööde järjekord,“ tervitas kunstnikku äsja Märjamaa valla kultuurinõuniku ametisse asunud Heli Lints. Tõsi see on, et Alondrale hakkas juba näituse avapäeval tellimusi tulema.
Alondra seob pärast gümnaasiumi lõpetamist oma edasise elu kunstiga ja kavatseb õppima minna sisearhitektuuri, kuid ei viska ka molberti nurka. Lisaks maalidele on näitusel üleval ka vanaisa abiga valminud sirm, mis oli Alondral kunstikooli lõputöö. Siidimaali polnud Alondra varem teinud. Vanaisa osa oli koos lapselapsega raami tegemine. Paabulinnud valmisid kunstikoolis õpetaja Anne Aaspõllu juhendamisel. Omapärase sirmi valmimiseks kulus neli kuud. Nüüdseks on praktiline ja kaunis, erilise peeglilahendusega sirm kodu üheks uhkeimaks esemeks.
Näitus on rahvamajas avatud selle nädala lõpuni, kuid see jääb majja kuu lõpuni.Külastamise soovist võiks ette teatada.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare