11.1 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSBriti suursaadik Theresa Bubbear korraldas Raplas teepeo

Briti suursaadik Theresa Bubbear korraldas Raplas teepeo

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

Suurbritannia suursaadik Theresa Bubbear külastas eile, 20. märtsil Raplat ning kutsus kõiki huvilisi kultuurikeskusesse ehtsale Briti stiilis teepeole. Tegelikult oli see kõigest üks osa tema maakonnavisiidist, mis kestis terve päeva.

Alguse sai maakonna külastus Atla mõisast, kus suursaadik tegi tutvust mõisakeraamikaga, ning tipnes kultuurikeskuses toimunud teepeoga. Suursaadiku visiit leidis terve päeva vältel pidevat kajastamist ka sotsiaalmeediakanalites. Kõik huvilised oleksid saanud Twitteri ja Facebooki vahendusel kursis olla, millega suursaadik Rap­las parajasti tegeleb.
Juba hommikul enne kella kaheksat teatas suursaadik oma ametlikul Twitteri kontol @TbubbearFCO, et ta ootab oma esimest külaskäiku Rap­lasse. Päeva jooksul lisati pilte tema külaskäikudest, sõnavõttudest ja loomulikult teepeost. Kui jälgida sotsiaalmeediat, võiks saada aimu, et tegemist oli tõesti olulise sündmusega, sest isegi Briti armee säutsus Twitteris, et Suurbritannia suursaadik Eestis külastab täna Raplat. Põhjus seisnes selles, et Rapla ühisgümnaasiumis toimunud kohtumisel õpilastega saatsid Theresa Bubbeari Briti armee Eestis paikneva rügemendi “The Royal Welsh” ja NATO lahingugrupi sõdurid.
Kohtumisel ühisgümnaasiumi õpilastega rääkis Bubbear oma tööst diplomaadina. Samuti rääkis ta, et külastas Tallinnat esmakordselt juba 1982. aastal. Tookord ei olnud tal muidugi aimugi, et ühel päeval asub ta selles linnas tööle Suurbritannia suursaadikuna. Bubbear’i jaoks oli eilne külaskäik teine maakonnavisiit tema ametiaja jooksul. Ta rõhutas, et töö Tallinnas ei tähenda, et ta oleks Briti suursaadik ainult pealinnas, vaid ikka terves Eestis. Õpilastel avanes võimalus ka suursaadikule küsimusi esitada. Näiteks huvitas õpilasi, kuidas sai temast diplomaat ning mis on tema lemmikosa sellest tööst.
Bubbear oli väga ladusa jutuga ning selgitas, et esialgu ei olnud tal mingit plaani selles ametis karjääri teha, kuid nii on see välja kujunenud. Samuti said õpilased küsimusi esitada temaga kaasas olnud sõduritele. Poisse huvitas loomulikult see, kas liitlased on valmis Eestit kaitsma, kui Venemaa peaks kallale tulema. Üks sõduritest vastas, et tema arvates on selline stsenaarium äärmiselt ebatõenäoline, aga kui nii peaks minema, siis ollakse loomulikult valmis Eestit kaitsma. Üks õnnelik poiss sai selga proovida ka brittide lahinguvarustust. Kui rakmed peal ja kiiver peas, ütles poiss, et päris mugav on.
Suursaadiku maakonnavisiidiga tähistati saja aasta täitumist Eesti ja Suurbritannia vahelise sõpruse algusest. 2018. aasta jooksul avatakse sellised Briti “pop-up” saatkonnad kõigis viieteistkümnes maakonnas. Esimene selline üritus toimus Haapsalus ning teine nüüd Raplas. Teepeo krooniks võib pidada saadiku residentsi koka valmistatud erilist torti.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare