Jaan Metssalu pälvib aasta kultuurisõbra tiitli

0

Siim Jõgis / foto: www.loomebaas.ee.

Alates 2012. aastast on kultuuriministeerium tunnustanud kultuurisõbralikke ettevõtteid ja ettevõtjaid. Tänavu kuulub üks aasta kultuurisõbra tiitel Jaan Metssalule, kes on Rap­la Bussipark OÜ tegevjuht. Autasu saab ta kätte täna, 7. märtsil “Kultuurisõber 2017” tänugalal Eesti ajaloomuuseumi Maarjamäe lossis.
Metssalu rääkis teisipäeval, 6. märtsil, et päris täpselt ta veel ei tea, millises kategoorias teda tunnustatakse. Kultuuriministeerium annab välja kolm peapreemiat ehk aasta kultuurisõbra tiitlit. “Loomulikult on meeldiv, kui meie tegevust märgatakse ja tunnustatakse,” sõnas Metssalu. Ta on aastaid kaasa aidanud kultuurielu edendamisele Raplas. Eriti on ta toeks olnud kultuuriklubi Baas ja Loomeruumi tegevusele, mida haldab tema tütar Maili Metssalu. Samuti on Jaan Metssalu toetanud ning aidanud korraldada kultuurifestivali Särin.
“Kultuurisõber 2017” konkursi kuulutas kultuuriminister Indrek Saar välja 15. jaanuaril. “Aasta jooksul on korduvalt küsitud, kuhu ja kelleni peaks riigi toetus kultuuriväljal jõudma. Seda enam on hea meel selliste sotsiaalselt mõtlevate ettevõtjate ja metseenide üle, kes leiavad, et kultuur on meie kõigi ühine põld, mida harida. Riik tunnustab, toetab ja vahendab nende heade koostöösuhete loomist kõigiti,” rääkis minister.
Eelmisel aastal pälvisid aasta kultuurisõbra tiitli AS DNB Pank ja Nordea Bank AB, ajaleht Postimees ning Aare Kaarma.