-2.3 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSJärvakandi hooldekodu arendamiseks plaanitakse luua äriühing

Järvakandi hooldekodu arendamiseks plaanitakse luua äriühing

Stina Andok / foto: Siim Solman.

Pärast õiguskantsleri ettepanekuid on Järvakandi hooldekodu viinud ellu muudatusi ning vallavanem kinnitab, et tõenäoliselt luuakse hooldekodu arendamiseks äriühing.

Möödunud aasta maikuus kontrollisid õiguskantsleri nõunikud ette teatamata Järvakandi hooldekodu ning täheldasid seal mitmesuguseid puudusi. Mõned kuud hiljem, oktoobris, saatis õiguskantsler Järvakandi hooldekodu juhatajale Tiina-Kai Logbergile kirja, milles tõi välja asjaolud, mida saaks ja peaks hooldekodu tegevuses arendama.


Toona ütles Järvakandi hooldekodu juhataja, et õiguskantsleri nõunike täheldatud puudused on suuremalt jaolt seotud hooldekodu piiratud eelarveliste vahenditega. Selleaegne Järvakandi vallavanem Mart Järvik rääkis eelarveliste vahendite puudumisega seoses iseseisva äriühingu loomise kavatsusest, mille omanik oleks Kehtna vald ning mis hakkaks majandama Järvakandi hooldekodu. Plaan oli äriühingu toel laenu võtta, et hooldekodust üle õue asuvasse endisesse internaadimajja laieneda.
Hooldekodu juhataja kinnitab, et tänaseks päevaks on hooldekodu ettekirjutusi täitnud: „Terviseameti 16.10.2017 nr 1.3-7/5081-4 kirjast tulenevalt on tänaseks vähendatud majutatavate hoolealuste arvu. Õiguskantsleri soovitused hooldus- ja raviplaanide osas on rakendatud, perearstiga olaeme samuti koostööd tõhustanud. 2018. aasta eelarvesse oleme planeerinud vahendid ruumide remondiks ja täiendavate abivahendite soetamiseks. Ühtlasi jätkame koostööd klientidega, et pakkuda neile sisukamaid ajaveetmise ja enesearendamise võimalusi.”
Kehtna vallavanem Indrek Kullam kinnitab, et iseseisva äriühingu loomisest Järvakandi hooldekodule on juttu olnud ning ütleb, et kui hakata hooldekodu arendama, oleks äriühingu loomine ilmselt kõige mõistlikum. Kavas on tellida ehitusekspertiis hooldekodu hoonele, et välja selgitada, kui palju hoone võib mahutada.
Üle õue asuvasse endisesse internaadihoonesse kolimist Kullam heaks mõtteks ei pea, kuna leiab, et see oleks väga kallis ettevõtmine. Vallavanema sõnul leitakse selle asemel hooldekoduga hetkel ühes hoones tegutsevale perearstile ja hambaarstile uued ruumid. Seeläbi kaoks seni probleeme tekitanud arstide ja hooldekodu ühes hoones viibimine ja hooldekodule tekiks juurde ka vaba ruumi. Hetkel ollakse Kullami sõnul parima võimaliku variandi otsinguil. Ta ei välista ka, et valla kõrval võiks hooldekodu arendamisel tegutseda veel keegi ning et selle tarbeks kaalutakse avaliku ideekonkursi läbiviimist.
Õiguskantsleri kirjas mainitud ettepanekute elluviimise suhtes ütleb Kullam, et on hooldekodu juhatajaga sel teemal vestelnud ning teab, et mingis osas on hooldekodu muudatusi ka ellu viinud. Ta tõdeb, et suuremad probleemid on seotud ruumipuudusega ja sellega, et maja ei ole kuigi heas korras. Vallavanema sõnul ei ole vald tahtnud Järvakandi hooldekoduga seotud otsustega kiirustada, vaid põhjalikult analüüsida ja läbi mõelda, kuidas edasi tegutseda.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare