9.9 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSRaplamaa JK alustab täna uut hooaega

Raplamaa JK alustab täna uut hooaega

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

Täna, 21. märtsi õhtul saab alguse Raplamaa jalgpallikooli esindusmeeskonna hooaeg. Väikestel karikavõistlustel minnakse vastamisi Viimsi JK II võistkonnaga. Esialgu pidi mäng toimuma Raplamaa JK koduväljakul, kuid lumeolude tõttu tuli see üle viia Viimsi keskkooli staadionile.

Tegemist on Väikeste karikavõistluste 1/64 finaaliga. Samas sarjas jõudis Raplamaa JK 2016. aastal finaali, kus tuli tunnistada Tartu Merkuuri paremust. Võib öelda, et seekord õnn ei naeratanud. Hea loosiõnne korral oleks võinud 1/64 finaal Raplamaa JK jaoks vahele jääda ning oleks otse 1/32 finaali pääsetud. Nüüd tuleb selleks täna õhtul alistada Viimsi JK II võistkond.
Nime poolest on see tiim tuttav. Eelmisel aastal mängiti koos teise liiga lõuna/lääne piirkonnas. Siis sai Raplamaa JK liigatabelis kaheksanda ning Viimsi JK II viimase ehk 14. koha. Nüüd on aga käes uus hooaeg ja vastaste sisu tõenäoliselt teistsugune.
Raplamaa JK esindaja Taavi Tüvist rääkis, et hooajaks ettevalmistumine on kulgenud üle kivide ja kändude. “Kui öelda, et oleme täitnud ühe kolmandiku oma treeningplaanidest, siis on ka see liialdus,” sõnas Tüvist. Meeskond on saanud vähe koos treenida. Oma pitseri jättis sellele ka Sõle tänava jalgpallihalli katuse kokkuvarisemine Tallinnas, kuhu olid osa treeninguid planeeritud. Osa treeninguid on läbi viidud Valtu kunstmuruväljakul.
Võistkonna koosseis on Tüvisti sõnul sarnane eelmise hooajaga. Peatreeneri kohuseid täidab sarnaselt mulluse hooajaga Mati Püü. Kaptenina jätkab endine Nõmme Kalju ja Eesti koondise mängija Alo Bärengrub. Tänavu on tal suurem roll ka mängiva treenerina. “Klubi visiooni kohaselt veavad tänavu meeskonda tandemina koos Mati Püü peatreeneri ja Alo Bärengrub abitreenerina,” rääkis Tüvist.
Meeskonna koosseisu on lisandunud noori mängijaid oma jalgpallikoolist nii 2001. kui ka 2002. aastal sündinud poiste näol. “Vanemad mängijad oma kohta kindlasti kergelt ära ei anna ning see on stiimuliks noorematele, et pingutada oma mänguaja eest,” sõnas Tüvist.
Eeloleval nädalavahetusel saavad alguse ka liigamängud teise liiga lõuna/lääne piirkonnas. Laupäeval, 24. märtsil läheb Raplamaa JK võõrsil vastamisi Pärnu JK Poseidoniga. Esimesed viis liigamängu peabki Raplamaa JK võõrsil. Põhjus peitub selles, et kui vähegi võimalik, püütakse vältida Valtu kunstmuruväljakul kohtumiste läbiviimist. Esimene Raplamaa JK kodumäng on planeeritud 20. aprilliks. Praegu on veel lahtine, kas see toimub Valtu kunstmuruväljakul või Rapla ühisgümnaasiumi staadionil. See sõltub ilmaoludest.
Kokku mängib teise liiga lõuna/lääne piirkonnas neliteist meeskonda. Lisaks Raplamaa JK-le veel Türi Ganvix JK, Tõrva JK, Pärnu JK Vaprus II, Viljandi JK Tulevik II, FC Otepää, Tallinna JK Legion II, JK Tallinna Kalev III, Pärnu JK Poseidon, Paide Linnameeskond III, Läänemaa JK, FC Kuressaare II, JK Tabasalu ja Viimsi JK. Hooaja vältel mängivad kõik omavahel kaks korda läbi.
2017. aasta hooaja lõpetas Raplamaa JK kaheksanda koha ning 34 punktiga. Sama palju punkte kogus ka FC Flora U19 meeskond, kes tõusis tänu paremale väravate vahele esiliiga B-sse ehk Eesti liigasüsteemi tugevuselt kolmandasse liigasse. Kõigest üks punkt jäi puudu, et seda kohta oleks pakutud Raplamaa JK-le. Taavi Tüvist ütles, et arvestades praegust seisu, ei oleks seda pakkumist siiski tõenäoliselt vastu võetud.
Kokku mängib algaval hooajal Eesti madalamates liigades neli Raplamaa võistkonda. Lisaks teises liigas pallivale Raplamaa JK-le osaleb Kohila Püsivus kolmandas ning Märjamaa Kompanii ja FC Lelle neljandas liigas.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare