Tasavägiselt alanud mäng lõppes 16-punktise vahega

0

Rapla korvpallikool /foto: Siim Solman.

Tasavägiselt alanud mäng lõppes 16-punktise vahega

Pühapäeval, 11. märtsil pidas Avis Utilitas Rapla ühe kodumängu traditsiooniliselt Haapsalus. Võib öelda, et traditsiooniks hakkab kujunema ka Wiedemanni spordihoones toimuvate kodumängude tulemus – eelmisel hooajal tuli võit Valga üle, pühapäeval õnnestus võita TTÜ-d.
Kuigi mäng algas väga tasavägiselt, teenis Rapla lõpuks kindla võidu 92:76.
Avis Utilitas Rapla algviisikus jooksid väljakule Devonte Upson, Gert Dorbek, Indrek Kajupank, Dominique Hawkins ja Sven Kaldre. Mängu esimesed kolm minutit mängisid meeskonnad võrdset mängu, kuid siis tabasid TTÜ-l järjest kahene ja kaks kolmest ning nad läksid juhtima 17:10. Kuigi vahe ei olnud suur, muutus olukord Rapla jaoks märgatavalt pingelisemaks. Mõnda aega püsiski vahe seitsme punkti ümber, aga siis õnnestus Raplal hakata seda vähendama ning veerandi lõpus mindi tänu Cressleri ja Dorbeku tabavatele visetele mängu ühe punktiga juhtima 29:28.
Teise veerandi esimene pool jätkus tasavägise mänguga. Õnneks neli minutit enne esimese poolaja lõppu sai Rapla lõpuks hoo sisse ning tegi 10:0 spurdi, mis suurendas eduseisu viie punkti pealt viieteist peale 54:39. Vastased tabasid veel ühe vabaviske, aga see nende olukorda märgatavalt ei parandanud, sest Rapla oli teise veerandi võitnud 25:12 ning läks vaheajale 14-punktise eduseisuga 54:40.
Kolmanda veerandi algul käisid vastased kordamööda vabaviskejoonel ning viskasid nende vahele veel ühe kolmese, mis kokku vähendas Rapla edu kaheksale punktile 59:51. Üha kindlamat mängu näidanud Raplal õnnestus küllaltki kiiresti vahe taas peaaegu kahekordistada ning kuigi kolmas veerand võideti vaid ühe punktiga 19:18, juhtis kodumeeskond mängu 15 punktiga 73:58.
Viimasel veerandil oli võitja juba küllaltki kindel, aga pingutada tuli lõpuni. Neljanda veerandi keskel juhtis Rapla juba 20 punktiga ning kaks minutit enne lõppu 22 punktiga 90:68. Vastaste välismängijad tabasid veel kaks kolmest, Sven Kaldre kaks vabaviset ja vastased ühe kahese ning väga tasavägiselt alanud mäng lõppes Rapla kindla võiduga 92:76.
Eriti hästi tulid Rapla meestel sel korral välja vabavisked, mis 100-protsendiliselt kõik korvirõnga läbisid. Resultatiivsemad olid aga Nolan Cressler (23 p), Gert Dorbek (16 p), Indrek Kajupank (14 p), Sven Kaldre (10 p) ja Domagoj Bubalo (9 p, 8 lp). Järgmine mäng toimub 17. märtsil, kui Avis Utilitas Rapla läheb võõrsil taas vastamisi Tartu Ülikooliga.

Kirjuta kommentaar

Kommentaar
Palun kirjuta siia oma nimi