9.9 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
ArvamusMe palume jälle lugejaid endale appi

Me palume jälle lugejaid endale appi

Sellest on oma kümmekond aastat möödas, kui viimati põhjalikuma küsitlusega lugejate poole pöördusime. Mitmed vahepeal sündinud otsused oleme langetanud kitsamas ringis nõu pidades ja lehtede liidu korraldatud lugejauuringutele toetudes. Saame kinnitada, et mõned lahendused, milleni niimoodi isekeskis asjatundjatega arutades oleme jõudnud, on kenasti käima läinud.
Üheks selliseks on kindlasti kolm korda nädalas ilmunud lehenumbrite koondamine ühte kolmapäevasesse mahukamasse lehte. Alguses oli küll mitmeid kahtlejaid ja ka karme kriitikuid, aga tänaseks on toonane lahendus omaks võetud. Mõnigi kord isegi kiideti julguse eest. See andis meile võimaluse sisupoolega loomingulisemalt tegelda. Nüüd on käes see hetk, kui tahame lugejatelt küsida, mida nemad muutustest arvavad. Meile on väga oluline seda teada saada.
Mõni ettevõtmine ei ole siiski õnnestunud. Näiteks uurisime maakonna raamatukogude abil lugejatelt, milline oleks reageering lehe digitaalseks muutumiseks. Tulemus läks suuresti kokku meie oletusega: selleks ei oldud veel valmis. Esiteks ei ole vajalikke tehnilisi lahendusi, teiseks puudub üldse hetkel soov paberlehest loobumiseks. Ka meie ise siin oleme jätkuvalt paberiusku. Aga arenemiseks, nii sisuliseks kui ka visuaalseks, on valmisolek olemas.
Kogu elu on ju üks pidev muutumine. Mis jääb liiga kauaks seisma, see ammendab ennast. Ka meie otsime uusi suundi. Oleme rääkinud näiteks sellest, et leht võiks pikkamööda veel mahukamaks minna. See annaks meile võimaluse sisu paremini serveerida, muudaks kujunduse paindlikumaks, tooks lisapindasid reklaami nähtavamalt pakkumiseks, et sisuline pool kannatada ei saaks. Tähelepanelik lugeja on kindlasti juba märganud, et aeg-ajalt ongi mõni number tavalisest tüsedam olnud. Materjali hulk on sünnitanud sellise vajaduse ja andnud nõnda meile ka võimaluse oma valmisolekut testida.
Nende eksperimentide juures on meile äärmiselt oluline teada saada, mida lugeja arvab. Teeme ju lehte mitte enda, vaid tellijate ja ostjate tarbeks. Üht-teist saame muidugi ka omaenese tarkusest lahendada, aga on asju, millest loobumisel või jätkamisel vajame lugejate kinnitust. Näiteks mida teha telekavaga? Ka huvitab meid teie hinnang meie koduleheküljele ja ettepanekud selle paremaks muutmiseks. Kindlasti on selliseid teemasid teisigi. Seega jääme huviga tänases lehes ilmuvaid ankeete toimetusse tagasi ootama. Aga vastamise võimalus on ka meie koduleheküljel ja samuti kõigis maakonna raamatukogudes.
Täname juba ette.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare