13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSTugev kaitse ja suur tahe tõid Rapla saalihokinaistele pronksmedali

Tugev kaitse ja suur tahe tõid Rapla saalihokinaistele pronksmedali

Siim Jõgis / foto: erakogu.

Kaitseliidu Rapla maleva naiskond teenis terve hooaja peale ühe võidu, kuid see tuli kõige olulisemal hetkel.
Enam paremini seda ajastada ei oleks saanud. Reedel, 6. aprillil peetud Eesti meistrivõistluste kolmanda koha kohtumises alistati Eesti Maaülikooli SK 3:2 ning võideti pronksmedalid. Enne seda oli Kaitseliidu Rapla maleva naiskond lõppenud hooajal kaotanud kõik kohtumised, ühe neist küll lisaajal.
Naiskonna peatreener Tauno Sau tõdes, et enam paremini ei oleks hooaeg saanud lõppeda. Finaalipääsust unistamine oleks olnud juba väga keeruline. Poolfinaalseerias jäi Kaitseliidu Rapla maleva naiskond mängudega 0:3 alla SK LINK/Sakule. Kõik taandus ühele kohtumisele, millega otsustati pronksmedalite saatus. Kohtumine peeti Eesti Maaülikooli spordihoones.
Mängu kuueteistkümnendal minutil viis Mai Laurimaa tabamus Rapla naiskonna juhtima ning sealt edasi eduseisu enam käest ei antud. Kahekümne teisel minutil tegi Marleen Arula värav seisuks hoopis 2:0, kuid kaua kaheväravaline eduseis ei püsinud. Viis minutit hiljem jõudsid sihile ka väljakuperemehed ning nende tabamuse sai enda nimele Reti Väärt.
Tauno Sau ütles, et enne kohtumist oli EMÜ SK eesmärk ainult võit. Rapla ainuke võimalus oli minna kartmatult peale ning oma võimalused ära realiseerida. Sellega saadigi hakkama. “Meie võimalusteks olid tugev kaitse ja suur tahe,” ütles peatreener.
Kui kohtumise lõpuni jäi kaheksa minutit, kasvatas Rapla taas eduseisu kaheväravaliseks. Tabamuse autoriks märgiti seekord Kristi Toomla. Sau ütles, et kaheväravalises eduseisus ja kaheksa minutit enne lõppu võis juba hakata uskuma, et medalid tõesti tulevad. “Ei saa öelda, et medalid juba kaelas olid, aga siis võis hakata uskuma,” sõnas ta.
Platsil ei olnud sündmused sellega veel siiski läbi. EMÜ SK võttis väravavahi pingile ning väljakule saadeti kuues mängija. See tõi edu. Nelikümmend sekundit enne lõpuvilet suudeti Marii Kanguri värava läbi vähendada kaotusseis 2:3 peale.
Viimased nelikümmend sekundit kulgesid närviliselt, seda tõdes ka Sau. Ometi suutis Kaitseliidu Rapla maleva naiskond nappi eduseisu säilitada ning tasuks saadi väga hinnalised pronksmedalid. Rapla naiskonna poolelt valiti kohtumise parimaks Mai Laurimaa ning EMÜ SK poolelt Marii Kangur. Rapla naiskonna väravavaht Aljona Glivenko tegi kohtumise peale tervelt 26 tõrjet.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare