9.9 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSMTÜ Sulupere Kodu ostab ära Hellenurme mänguväljaku

MTÜ Sulupere Kodu ostab ära Hellenurme mänguväljaku

Katri Reinsalu.

Eile leidis lõpuks aset kohtumine Rapla valla, Sulupere piirkonna ja Talvira Tare OÜ esindajate vahel Hellenurme mänguväljaku osas.

Eelmise aasta suvest alates on püütud leida head lahendust Sulupere külas asuva mänguväljaku omandiküsimusele. Maa kuulub Talvira Tare OÜ-le, mille omanik Tiit Linnamägi pakkus maatükki 3000 euro eest Rapla vallale ning hiljem mänguväljaku piirkonnas tegutsevale MTÜ-le Sulupere Kodu. Vald keeldus pakkumisest põhimõtteliselt, MTÜ-l polnud aga küsitavat summat. Planeeritud kohtumised lahenduse leidmiseks jäid mitmel korral ära, kuid eile õnnestus kõik osapooled ühise laua taha saada ning pärastlõunaks jõuti ka lahenduseni. Kohalike elanike esindaja Arvi Solovjev ütles pärast kohtumist rõõmsalt, et omanik müüb maa MTÜ-le ning vald on lubanud seda edaspidi hooldama hakata.
Nõutud 3000 eurot MTÜ-l annetustena kokku koguda ei õnnestunud. Linnamägi tegi järeleandmise ning oli nõus maa tänaseks kogutud summa ehk umbes 1500 euro eest ära müüma. Järgmiseks nädalaks on kokku lepitud notari aeg, et asi ametlikuks teha. Solovjev ütles, et umbes 200 eurot notaritasu maksab MTÜ maaomanikuga pooleks.
„Oleme tulemiga rahul,” lausus Solovjev. Pikale veninud ja emotsionaalne olukord on lõpuks saanud lahenduse ning kohalikud ei pea armastatud mänguväljaku tuleviku pärast enam muret tundma.
Valla arendusnõunik Heiti Vahtra selgitas, et laual oli ka teine variant sõlmida pikaajaline nulltasuga kasutusleping. MTÜ pooldas aga pigem maaostu ning vald jättis selle otsuse MTÜ ja arendaja vahele. Vahtra lisas, et vald on alati lubanud avaliku mänguväljaku heakorra tagada. Kui maa on MTÜ omandis, siis sõlmib vald lepingu, kus pannakse paika hooldusesse puutuvad üksikasjad.
Kohtumisel tuli jutuks ka seni Talvira Tare omandis olevad Sulupere külas asuvad kommunikatsioonid. Vahtra ütles, et arendaja on valmis need üle andma osapooltele, kes neid haldama peaksid, ehk teed ja tänavavalgustuse vallale. Arendusnõunik väljendas lootust, et mai lõpuks on ka see notariaalselt kinnitatud.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare