6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSMärjamaa uus tervisekeskus on projekteerimise faasis

Märjamaa uus tervisekeskus on projekteerimise faasis

Stina Andok

Euroopa Regionaalarengu Fondi toel rajatakse Märjamaale uus tervisekeskus, mis praeguse plaani järgi avatakse aastal 2020.

Märjamaa valla arengukavas on Märjamaale uue tervisekeskuse projekt, mida viiakse ellu Euroopa Regionaalarengu Fondi tervisekeskuste kaasajastamise meetme raames. Meetmest toetatakse investeeringuid esmatasandi tervisekeskuse infrastruktuuri tõmbekeskustes, tagades kättesaadavad ja mitmekülgsed esmatasandi teenused. Projekti teostamine on planeeritud aastatele 2017-2020.
Märjamaa tervisekeskuse kogumaksumuseks on kinnitatud 877 300 eurot, millest toetuse osa moodustab 597 374 eurot ja omaosalus 279 926 eurot (sh 199 125 eurot on abikõlbulik ja 80 801 eurot mitteabikõlbulik osa). Märjamaa vallavolikogu on eelmise aasta veebruarikuus teinud otsuse, millega garanteerib projektile omaosaluse summas 280 000 eurot, ning lisanud ka lause, et kui objekt kallineb, katab kulu Märjamaa vald.
Märjamaa abivallavanema Triin Matsalu sõnul ollakse hetkel tervisekeskuse projektiga projekteerimise faasis: „Projekteerija Visioonprojekt OÜ ja Inseneribüroo Ekoteh OÜ (ühispakkujad) on esitanud esialgse ruumilahenduse ja hoone paiknemise skeemi kinnistul. Märjamaa esmatasandi tervisekeskuse puhul on tegemist uue hoone rajamisega Märjamaa alevisse Lauluväljaku tänav 28 kinnistule. Ruumiprogrammi kohaselt on hoones ca 550 ruutmeetrit pinda. Hetkel tegeleme ruumiprogrammi täpsustamise ja erinevate ruumide paiknemisega hoones. Projekteerimine viiakse lõpule oktoobrikuu lõpuks.“
Tänaseks on Matsalu sõnul teada, et ehitustegevusega on võimalik alustada 2019. aasta kevadel ja eelduste kohaselt on hoone avamiseks valmis 2020. aasta teises pooles. „See, kuidas kõik hanked ja muu ellu on võimalik viia, sõltub hetkeolukorrast, aga loodame parimat,” ütleb ta.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare