-1.3 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
ArtikkelRaplamaa inimene peab lugu värskelt röstitud kohvist

Raplamaa inimene peab lugu värskelt röstitud kohvist

Foto: Hepa.

Hepa tanklas kohtub kvaliteetne mootorikütus maitsva einemenüü ja aromaatse kohviga. Ettevõte toetab ka Rapla jaoks märgilise tähendusega tegijaid – korvpalli ja Miss Raplamaa valimisi. Veerand sajandit tegutsenud ettevõttest kõneleb Hepa turundus- ja kaubandusjuht ning juhatuse liige Kaspar Nisu.

Hepa tähistab tänavu sügisel 25 aasta juubelit. Kuidas on Hepa üsna tihedas konkurentsis vastu pidanud?
Mootorikütuste müüjate vahel on konkurents läbi ajaloo olnud äärmiselt tihe. See jätkub kindlasti ka edaspidi. Tänu seadusandluse muutumisele ja suurte tanklakettide tugevnemisele oleme näinud mitmeid suuri tehinguid, kus väike või keskmise suurusega tanklakett on ostetud üles Eesti suurimate mootorikütuste jaemüüjate poolt. Hepa jätkuv tegevus turul on märk sellest, et meie tegevus ja tanklates pakutav on Rapla inimese jaoks oluline.
Lisaks sellele on kohalike inimeste jaoks oluline Hepa märk, sest ettevõtte endine omanik Helmet Palm oli Raplamaal väga lugupeetud ärimees. Kuuldavasti olevat Helmet käinud äri alustades ühe tsisternautoga erinevates külades kütust müümas. Tänaseks on Hepast saanud kuue tanklaga tanklakett Raplamaal ja Pärnumaal.

Kui palju Hepa tanklaid täna maakonnas on? Kas on laienemismõtteid?
Hepal on hetkeseisuga 6 tanklat. Neist 4 asuvad Raplamaal, 1 Järvamaal ja 1 Pärnumaal. Tänaseks täpselt kolm aastat tagasi laienes Hepa esmakordselt ajaloo jooksul Raplamaa piiridest välja, kui tanklavõrku lisandus Tõstamaa tankla Pärnumaal.
Meie peamiseks tegevuseks hetkel on olemasolevate tanklate uuendamine, kuid me ei salga maha mõtet edaspidisest laienemisest maakonnasiseselt ja -väliselt. Hoiame tervel Eesti kütuseturul pidevalt silma peal.

Millist kütust tankla pakub? Kuidas tagatakse kvaliteet?
Hepa tanklates müüdavad mootorikütused ostetakse Eesti suurimatelt kütuse maaletoojate hulgimüüjatelt ja vastavad Eesti Vabariigis kehtivale nõutud standardile. Ühtegi liitrit kontrollimata kütust ei jõua Hepa tanklate mahutitesse. Kliendil on õigus saada alati tanklates müüdavate mootorikütuste kohta vastav sertifikaat, mis näitab ära parasjagu mahutites oleva mootorikütuse väärtusnäitajad.

Tanklapoodide renoveerimine käib täie hooga – uued poed on mõlemas Rapla tanklas ja Kohilas. Mis on renoveerimise käigus muutunud? Millisest visioonist lähtuvalt on poed kujundatud?
Kaks aastat tagasi tõime turule esimese uue kontseptsiooniga tanklakaupluse Kohilas. Klientide heakskiidul alustasime seejärel tanklapoodide renoveerimist mõlemas Rapla tanklas. Kõik uuendatud poed on saanud avaramaks ja hubasemaks, et klientidel oleks mõnus oste sooritada.
Oleme täiendanud eelkõige sooja toidu ja kohvimüügi kontseptsioone, sest need on peamised tooted, mida meie klient iga päev tahab. Lisaks sellele on laienenud karastusjookide, snäkkide, batoonide ja muu kauba valik. Uutes kauplustes on veidi vähem ruumi autokaupadele, sest tänapäeva inimene eelistab käia oma sõidukiga hoolduses ja saab kõik vajaliku sealt. Meie suur tänu läheb ettevõttele A:Ruut, kes on meie sisekujunduse autor.

Milliseid tooteid-teenuseid tanklapood pakub? Mida kõige enam ostetakse?
Lisaks mootorikütustele on peamine rõhk kohvil ja soojal toidul. Oleme panustanud tuhandeid töötunde kohvi- ja einetemenüü väljatöötamiseks ning jätkame sellel kursil ka edaspidi, sest oleme veendumusel, et alati saab grammikene veelgi paremini. Heameel on tõdeda, et Raplamaa inimene peab lugu värskelt röstitud kohvist ja heast kiiresti valmivast toidust.

Mis on Hepa maitsva kohvi saladus?
Eelkõige värske röst. Hepas müüdavad HotSpot kohvijoogid valmivad siinsamas Eestis röstitud kohviubadest. Teistes tanklakettides valmistatakse jooke kohviubadest, mis on seisnud pakendis pool aastat ja rohkem, aga Hepas valmivad kuumad joogid kohviubadest, mis on kaks kuud tagasi röstitud.
Kindlasti tekib küsimus, miks me ei valmista oma jooke näiteks nädal tagasi röstitud ubadest. Põhjus peitub selles, et heade maitseomaduste ja aroomi saavutamiseks peavad äsja röstitud kohvioad 1-3 kuud hingama.
Teine oluline nüanss on see, et valmistame erinevaid kohvijooke eri röstimisastmega kohviubadest. Kohv ja kohv piimaga valmivad heledast röstist, aga piimabaasil joogid nagu caffè latte, cappuccino ja mochaccino valmivad tumedast röstist.

Lisaks pakub Hepa ka haagise renti. Millised haagised rendiks on? 
Hepa tanklatest on võimalik rentida nii kattega kui ka katteta järelhaagiseid. See on hea võimalus neile, kel haagise kasutamise vajadus on hooajaline ja mitte igapäevane. Haagist enesele soetada on üsna kulukas ja siinkohal on kõige mugavam kasutada selleks tankla poolt pakutavat rendivõimalust. Haagise rentimise tippaeg on alati kevadhooaeg, kui pikk talv on läbi ja algavad erinevad kevad-suvised tööd ja suvilasse liikumised.

Hepa on olnud pildis nii Rapla korvpalli kui ka Miss Raplamaaga seoses. Milline on mõlema koostöö sisu?
Kohalike ettevõtmiste toetamine on meie jaoks privileeg. Rapla korvpallimeeskond ja Miss Raplamaa tutvustavad Raplat kogu Eestile parimas valguses. Seetõttu ei olnud meil toetatavate projektide väljavalimise osas ainsatki kahtlust. Mõlema ettevõtmisega oleme loonud väga vahvaid erinevaid aktsioone. Näiteks toimus sel kevadel teist aastat järjest Rapla Viljandi mnt Hepa tanklapoes vahva päev, mil klienditeeninduse võtsid üle Miss Raplamaa missikandidaadid. Klientidel oli võimalik teha tüdrukutega pilte, küsida autogrammi, osta neilt erinevaid kaupu ja loomulikult ka pileteid Miss Raplamaa finaalüritusele.
Rapla Korvpallikooliga koostöös oleme loonud süsteemi, kuidas iga Raplamaa elanik saab anda oma panuse Rapla noorte korvpalli arenguks. Nimelt anname 10 eurosenti igalt müüdud HotSpot kohvitopsilt Rapla noorte korvpalli hüvanguks.

Miks on otsustatud neid kaht Raplale vägagi olulist ja silmapaistvat ettevõtmist toetada?
Tunneme, et need kaks ettevõtmist on Raplamaa elanikele väga südamelähedased ja panevad lõunalauas diskussioone pidama. See, kuidas neid kahte ettevõtmist eest veetakse, on muljetavaldav. Jaak Karp (Rap­la Korvpallikooli mänedžer) on tulihingeline korvpallifänn ja näeb kogu projekti suure pilguga. Tal on visioon. Tänu tema tööle olime eelmisel hooajal tunnistajad sellele, et väiksest Raplast on võimalik välja jõuda Eesti meistrivõistluste finaali ja mängida kõrgete kohtade eest Balti Liigas.
Maris ja Kaisa (Miss Raplamaa eestvedajad) on oma ala tõelised entusiastid ja asjatundjad. Neil on kogemus, kuidas teha asju suurelt, et see paistaks välja tervele Eestile. See ei jäänud meile märkamata ja täna oleme rõõmuga üritusesarja toetajad ka järgnevatel aastatel.

SISUTURUNDUS

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare