2.2 C
Rapla
Teisipäev, 16 apr. 2024
RSFOTOD: Hobune aitas anda Rapla linnale kevadisema ilme

FOTOD: Hobune aitas anda Rapla linnale kevadisema ilme

Katri Reinsalu / fotod: Siim Solman.

Kevadtööde aeg on kätte jõudnud ning linnapildi kaunistamiseks ja värskendamiseks tellis Rapla vallaaednik Sirle Sule 1800 lille, tõsi küll, see kogus jaguneb kogu ühinenud Rapla valla peale. Ta ei osanud öelda, kui palju neist täpsemalt täna Rapla linna istutati. Muist jagati eile Kaiu, Juuru ja Raikküla vahel.

Pisut ebatavaliseks tegi tänase ettevõtmise töödel abiks olnud hobune. Juuru mees Vello Tamm on võtnud oma südameasjaks hobuseid erinevate tööde tegemisele kaasata. Nii ei olegi Rapla linnas hobust märgates inimesed enam väga üllatunud. Talvel pakkus ta oma hobusega näiteks saanisõitu, varem on ta abiks olnud lumetõrje tegemisel ja muruniitmisel. Sel korral tuli mees mõttele rakendada oma hobuseid Rapla valla kaunimaks muutmisel.

Hobuse abil istutati täna Rapla linnas Tallinna maantee äärsetesse lillepottidesse võõrasemasid. „Varakevadel ei saa midagi muud panna veel,” kommenteeris Sule. Sule jaoks oli see esimene kogemus hobust lilleistutamisel kaasata. Naine ütles, et linnapildile andis selline ettevõtmine kindlasti omajagu juurde. Traditsiooniliselt vahetatakse lillepottides kevadised võõrasemad välja juuni alguses.

« kohta 2 »
Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare