4.4 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
RSRapla vald sai lõpuks uue sümboolika

Rapla vald sai lõpuks uue sümboolika

Katri Reinsalu.

Täna, 26.aprillil toimunud Rapla vallavolikogu istungi teine päevakorrapunkt puudutas Rapla valla sümboolikat ehk vappi ja lippu. Lühidalt kokku võttes kuulutati eelmisel sügisel välja konkurss Rapla vallale uue, kõiki ühinenud valdasid ühendava sümboolika leidmiseks. Uue sümboolika kinnitamine jäi aga venima, kuna loodud hindamiskomisjoni arvamus ei kattunud rahvahääletuse tulemusega.
Märtsikuu istungil arutas volikogu muuhulgas ka sümboolika küsimust. Kultuuri- ja spordikomisjon oli sisemise hääletuse tulemusel asunud toetama rahvahääletuse võitnud kavandit „A333”. Volikogu hääletas kahe kavandi vahel. Lisaks kultuuri- ja spordikomisjoni eelistusele oli laual ka hindamiskomisjoni poolt välja valitud kavand „Juurte juurde”. Hääletus lõppes viigiga, kus mõlemad kavandid kogusid 10 poolthäält.
Kultuuri- ja spordikomisjoni esimees Väino Sassi võttis päevakorrapunkti tagasi ning lubas küsimust komisjonis edasi menetleda. Täna toimunud volikogu ette jõudis vaid üks kavand. Selleks oli ehk veidi üllatavalt „Juurte juurde”. Vahepeal oli kultuuri- ja spordikomisjoni liikmete hulgas toimunud meelemuutus. Komisjon tuli kokku 17.aprillil, kus liikmed said sümboolika osas arvamust avaldada. Teiste hulgas esitas veenvalt oma vaateid Valter Uusberg, kes toetab kavandit „Juurde juurde”.
„Uue ja värske graafilise identiteedi loomisel pakub „Juurte juurde“ just „puhta lehe“ võimalust kuna on vaba tuttavate objektide kujutamisest. Ainsa kujundina on kasutusel pügalrist ehk kaheksakand. See on iidne, energeetiliselt laetud märk, mis moodustub mitme lihtsa sümboli kohakuti asetamisega,” ütles Uusberg. Kahe kavandi vahel läbi viidud komisjonisisese hääletuse tulemusel kogus sel korral rohkem hääli kavand „Juurte juurde”.
Tänasel volikogu istungil toimus seega hääletus antud kavandi kinnitamiseks. Kohal oli 15 volikogu liiget, kellest 13 andsid oma poolthääle. Sellega kinnitati Rapla valla uueks sümboolikaks kavand “Juurte juurde”.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare