-0.6 C
Rapla
Teisipäev, 19 märts 2024
ArtikkelJuuru rahvamaja korraldas juba neljandat korda tuluõhtu. Sel korral koguti annetusi saalitoolide...

Juuru rahvamaja korraldas juba neljandat korda tuluõhtu. Sel korral koguti annetusi saalitoolide soetamiseks

Stina Andok / foto: Kalev Kiviste.

Eelmisel reedel, 20. aprillil kogunes Juuru rahvamajja hea saalitäis inimesi. Rõõmsameelsed inimesed olid tulnud kohale pidulikult. Oli tunda, et sündmus on nende jaoks midagi erilist. Lisaks annetuslikule pääsmele sai iga soovija panustada kohvikusse küpsetamisega või sealt meelepärase soetamisega. Head ja põnevat oli valida küll.

Kui pisut oli ringi sagitud ja tuttavaid tervitatud, võttis tuluõhtu alustamiseks sõna rahvamaja juhataja Terje Kaur. Ta tänas kõiki kohalviibijaid, nimetades neid inimesi suure-suure südamega maailmamuutjateks. Kauri sõnul on sarnast üritust läbi viidud juba kolm korda ning kuigi annetuste toel saadud summad ei küündi päris nendesse kõrgustesse, mis oleks vajalikud, tõdes Kaur, et heategevusega kogutud eurodel on kulla väärtus. „See on väga imeline tunne,“ sõnas ta.
Sel korral toimus tuluõhtu rahvamajale saalitoolide soetamiseks. „Miks need toolid olulised on?“ tõstatas Kaur küsimuse. Oma küsimusele vastamiseks osutas ta põrandale. Nimelt on rahvamajal uus uhke tammeparkett, mis sai paigaldatud samuti heategijate abil, ning säärane põrand väärib ka uusi saalitoole. Kokku on tellitud 100 uut kasevineerist tooli, millest osa jaoks on raha juba ka olemas.
Tuluõhtul lahutasid inimeste meelt mitmed esinejad. Alustas laulja-laulukirjutaja Mari Jürjens. Rahvamaja juhataja Terje Kaur kutsus ta lavale, öeldes, et loomingulised esinejad-külalised on need, kes vahendavad ka taevalikku toetust. Pärast Jürjensi lüürilist etteastet esines kohalik tulevane artist Arabella Henriette Sassian, kes valiti tänavu Juuru piirkonda esindama maakondlikul laulukarusselli konkursil. Tema järel astus lavale teinegi noor esineja, Gerli Ogga, kes esitas omaloomingulise tantsukava.
Seejärel esitas Järlepa Hoovikoori koorijuht Martin Trudnikov akordionil kaks tuntud pala ning astus siis veel kord lavale, aga juba koos kooriga. Siis sai oma sooloesituse teha teinegi Järlepa Hoovikoori liige, laulev kitarrimängija Veiko Siniroht, kes esines omakirjutatud looga. Õhtu viimaseks muusikaliseks etteasteks olid laval kandlemängijad Terje Kaur ja Liis Juganson ning Juuru Huvikooli juhendaja Tuuliki Laane viiulil.
Meelelahutuslikuks lõppmänguks sai aga Kauri lavastatud etendus, millega osaleti ka Kuimetsa harrastusnäitlejate festivalil. „Kui ühe lausega öelda, millest see räägib, siis võib näiteks öelda, et kui inimesed muutuvad kurjaks, on sellel mingisugune põhjus, see on kuskilt alguse saanud. Selles loos tuleb see välja. Kui teeme kurja, on kuskil meile kurja tehtud, aga meie võime alati olla need, kes selle ühel hetkel ära lõpetavad, et see enam edasi ei kanduks,“ kirjeldab Kaur ideed põneva lavastuse taga.
Tuluõhtul kogutud annetusi ei olnud Kaur veel nädala alguseks jõudnud täpselt üle lugeda, kuid ütleb, et arvatavasti kuskil paarikümne tooli jagu on veel vahendeid puudu. „100 oli vaja, 80 on olemas, 20 tooli oleks veel vaja,“ ütleb ta. Rahvamaja juhataja hinnangul võis osalejaid tuluõhtul olla kokku üle saja. Suuri, kolmekohalisi annetusi sel korral ei tehtud, pigem oli väikseid panustamisi ning mõned 50- ja 100-eurosed toetused, kuid Terje Kaur on sellegipoolest kindel, et vajalikud vahendid leitakse ka ülejäänud toolide soetamiseks.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare