6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSKehtna Mõisa OÜ laiendab veisekasvatust

Kehtna Mõisa OÜ laiendab veisekasvatust

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

Kes on sattunud viimasel ajal mööda sõitma Kehtna Mõisa OÜ-st, on kindlasti märganud, et seal käivad suuremad ehitustööd. See on üks osa ettevõtte plaanist laiendada oma veisekasvatust.


Nende plaanide kohaselt valmib 2018. aasta septembris Kehtna Mõisal uus 500-kohaline lüpsilaut. Ehitustööd said alguse eelmisel nädalal ning on seega alles algfaasis. Kehtna Mõisa OÜ juhatuse liige Märt Riisenberg selgitas, et tööd kestavad terve suve ning jõuavad lõpule alles sügisel.
Samuti rajatakse selle investeeringu käigus kolm vedelsõnniku mahutit, mis on valmistatud betoonist. Kaks neist tulevad uue lüpsilauda juurde ja kolmas noorveiste lauda juurde. Samal ajal lammutatakse tühjalt seisnud sigalad, millest saadud materjali kasutatakse osaliselt uute hoonete rajamisel.
Märt Riisenberg tõdes, et tegemist on viimaste aastate ühe suurema investeeringuga, mille Kehtna Mõisa OÜ ette on võtnud. Kõik tööd lähevad plaanide kohaselt maksma 1,3 miljonit eurot. Sellest 500 000 eurot on PRIA toetus. Kui 2005. aastal võeti käsile Ülejõe farmi rajamine, läks see ettevõtmine maksma kaks miljonit eurot. Seekord on summa pisut väiksem ning üks põhjus on see, et töödega ei kaasne uute teede rajamist.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare