3.8 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
RSKohila SK/Webware täitis hooaja algul püstitatud eesmärgid

Kohila SK/Webware täitis hooaja algul püstitatud eesmärgid

Siim Jõgis / foto: erakogu.

Kohila SK/Webware hooaeg Saku I liigas (korvpalli Eesti esiliiga) jõudis selleks korraks lõpule. Peale kaheksandat kohta põhiturniiril mindi veerandfinaalis vastamisi Betoonimeister/Tskk/SK Nordiga, kes oli põhiturniiril saavutanud esikoha. Kahe võiduni peetud seerias tuli Kohilal tunnistada vastaste 2:0 paremust.Kuigi nelja tugevama sekka Kohilal seekord asja ei olnud, võib peatreener Jüri Pritšini sõnul välja tuua kaks positiivset asjaolu. Esiteks see, et pääseti play-off’i ning teiseks see, et Kohila publikule läheb meeskonna käekäik jätkuvalt korda.


Veerandfinaal Betoonimeister/Tskk/SK Nordi vastu oli väga võitluslik, eriti teine mäng, mis toimus 6. aprillil Kohila spordihoones. Kodumeeskond valitses suuremat osa mängust ning polnud kaugel võidustki. Esimese poolaja lõpuks oli Kohila eduseis 14 punkti, kuid peale vaheaega hakkas see vaikselt sulama. Teisel poolajal kõigest 20 punkti visanud Kohila pidi tunnistama Betoonimeistri 63:72 paremust ning seega pühkima suu puhtaks ka poolfinaali kohast.
“Heal päeval oleks võinud neist ka jagu saada, sest põhiturniiril neid ühe korra võitsime Kohilas. Seekord jäi jõudu väheks. Teises mängus juhtisime vahepeal kahekümne punktiga, aga agressiivse pressinguga sundisid nad meid eksima,” ütles Jüri Pritšin. Ta lisas, et võitlus oli kõva ja meeskond mängis hästi. Näpuga näidata pole kellegi peale, eksida võivad kõik.
Hooajal 2017/18 osales Saku I liigas 12 võistkonda. Pritšin ütles, et tase on aastate jooksul ühtlustunud. Näiteks põhiturniiril viimase koha saanud SK Torma Sport/Kuremaa Spordikool ei ole tema sõnul sugugi nõrk võistkond. Palju oli neil nappe kaotusi ning ka Kohilale kaotasid nad ühe korra lisaajal. “Tase ei ole mitte ainult ühtlane, vaid ühtlaselt tugev,” sõnas Pritšin. Siiski suutis Kohila SK/Webware oma esialgse eesmärgi täita. “Hooaja eesmärk on täidetud. Esmalt oli selleks püsimajäämine Saku I liigasse. Play-off’i pääs oli juba boonus,” ütles peatreener.
Tänavu jätkus ka koostöö Avis Utilitas Rapla meeskonnaga selles suhtes, et sealsed nooremad mängijad said mänguminuteid teenida esiliigas Kohila rivistuses. Nii esindasid hooaja vältel Kohila SK/Webware värve Marek Ruut, Gregor Ilves, Risto Valge ja Kustas Põldoja. Nendest viimane sai seda teha küll vaid 27. veebruarini. “Usun, et see mõjub noortele mängijatele hästi, kui nad saavad esiliigas regulaarselt mänguaega. Seda arutasin sügisel Aivar Kuusmaaga ka,” rääkis Pritšin. Võrreldes eelmise hooajaga on Marek Ruut ja Gregor Ilves teinud peatreeneri sõnul edasi suure sammu.
Kohila SK/Webware’i kodumängud toimusid sel hooajal enamasti reede õhtul. Muid sobivaid aegu oli keeruline leida. Kuid tundub, et see oli mugav variant pealtvaatajatele. Kui Avis Utilitas Rapla mäng toimus laupäeval, siis oli reedene kohtumine justkui sissejuhatuseks korvpalli täis nädalavahetusele. Kodumängud meelitasid Kohila spordihoonesse regulaarselt viiskümmend pealtvaatajat. Pritšin ütles, et neid tuli nii Kohilast kui kaugemaltki. Ka Raplast leiti reede õhtul tee Kohila meeskonnale kaasa elama.
“Päris täismaja ei olnud, aga pealtvaatajaid ikka oli. Avis Utilitas Rapla fännklubi oli meid ka toetamas. See oli äge,” sõnas Pritšin. On ütlematagi selge, et saalis on hoopis teistsugune õhkkond, kui pealtvaatajad on kohal. Nii tekivad publiku seas arvamused, arutelud ja kohati vaidlusedki, aga kõik see lisab põnevust ja vürtsi. Selle pealt on aus öelda, et Kohila publikule läheb korvpall ja nende meeskonna käekäik korda.
Kohila SK/Webware meeskonnas tänavusel hooajal põhiraskust kandnud mängijad: Marek Ruut, Henry-Edward Aimre, Erik Luts, Hendrik Ruut, Risto Valge, Alan Kalda, Anton Batanov, Jürgen Laars, Andre Pärn, Gregor Ilves, Kustas Põldoja.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare