6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSKohila tervisekeskuse ehitushange on välja kuulutatud

Kohila tervisekeskuse ehitushange on välja kuulutatud

Helerin Väronen / foto: Siim Solman.

Peale pikka projekteerimist kuulutati 4. aprillil välja Kohila tervisekeskuse riigihange. Pakkumise taotluse esitamise tähtajaks on 30. aprill. Omanikujärelvalve teenust hangitakse eraldi.

Tööde teostamise aluseks on AS Meistri Projekt poolt koostatud põhiprojekt “Tervisekeskuse renoveerimine tööstuse tänav 5 Kohila alev, töö nr 1704”. Lõplikku tähtaega, millal kõik lepingu alusel tehtavad tööd peavad olema tehtud, üle antud ja vastu võetud, ei ole arendusnõunik Herkki Olo sõnul veel paika pandud. Tähtaeg peab olema järgmisel aastal, kuid täpne aeg sõltub juba hanke tulemustest.
Renoveeritavas hoones asuvad praegu perearstid, apteek ja kiirabi. Kiirabi on ehituse ajaks ära kolinud Vesiroosid OÜ rendipinnale Jõe tänavale. Tervisekeskuse osa kolib kõrvalhoonesse, kunagisse saunamajja. Kohila valla arhitekt Sille Rõõmus sõnas, et ruumid on küll perearstide jaoks valmis, kuid ideaalsed need pole. Loodetavasti peavad kolm perearsti seal aastakese vastu, kuni valmib uus maja.
Apteegi kolimise suhtes on hetkel olukord lahtine. Sotsiaalnõunik Väino Maasalu ütles, et volikogu on andnud neile garantii, et peale ehitustööde lõppemist nende lepingut pikendatakse.
Vahepealseks ajaks on apteegile küll välja pakutud erinevaid kohavariante, nii Konsumi teist korrust kui eraettevõtjate pindu, kuid lõplikku otsust ei ole apteek veel teinud. Lahendus peab tulema lähima paari nädala jooksul.
Põhiprojekti seletuskirjas on öeldud, et olemasolev hoone renoveeritakse täielikult. Säilib vaid kandekonstruktsioon – välisseinad ja sisemised kandeseinad, vahe- ja katuslaed. Lammutamisele lähevad varikatused, sise- ja välistrepid, kergvaheseinad, põranda- ja katusekatte konstruktsioonid paneelini, ripplaed, vee- ja kanalisatsiooni torustikud, elektri- ja nõrkvoolukaablid ja -kilbid jne. Likvideeritakse ka sisenev veetorustik.
Rõõmus lisas, et tegelikult ei ole majale auditit tehtud, nii et ehituse käigus võib veel ebameeldivaid üllatusi tulla.
Seoses juurdeehituse ja täiendava 13 parkimiskoha raajmisega likvideeritakse ka kolm puud. Olemasolev hoone ja juurdeehitus on planeeritud kahekorruselisena. Et inimesed paremini teisele korrusele pääseksid, rajatakse lift.
Projekti kaasfinantseeritakse Euroopa regionaalarengu Fondist esmatasandi tervisekeskuste kaasajastamise meetme raames.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare