Märjamaa gümnaasiumi külastas USA saatkonna delegatsioon

0

Siim Jõgis

Ameerika Ühendriikide saatkonna külaskäigul Märjamaa gümnaasiumisse kujunes päeva staariks saatkonna julgeolekuatašee Omar Facuse koer Patterson.
Kolmandate ja neljandate klasside õpilased said 18. aprilli ennelõunal võimaluse lähemalt tutvuda nii koera omaniku kui ka koera endaga. Facuse andis ülevaate oma tööst saatkonnas, kuid tahes-tahtmata tekitas enim elevust ikkagi tema kuuekuune koer.
USA saatkonna delegatsiooni külaskäigu initsiaator oli 3. C klassi õpetaja Tiina Tanseri ning seega olid julgeolekuatašee Facuse’ga kohtuma tulnud just kolmandate-neljandate klasside õpilased. Facuse rääkis, et üheksa aasta vanuselt soovis ta saada politseinikuks, et teisi inimesi aidata. Oma karjääri jooksul on ta töötanud näiteks USA välisministri Hillary Clintoni kaitsjana. Õpilastes tekitas põnevust ka see, kui Facuse näitas oma 20 kilogrammi kaaluvat varustust, mida ta Iraagis töötades kandis. Mõned poisid ja tüdrukud said seda ka selga proovida ning veenduda, kui raske see on.
Peale kohtumist julgeolekuatašeega avanes kahekümnel õpilasel võimalus osaleda saatkonna teiste töötajate poolt läbiviidud joogatunnis.