14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSOmavalitsusliidu büroos on ametis kaks uut spetsialisti

Omavalitsusliidu büroos on ametis kaks uut spetsialisti

Stina Andok

Seoses maavalitsuste tegevuse lõpetamisega on kasvanud Raplamaa Omavalitsuse Liidu (ROL) kohustuste hulk ning tööle on võetud uusi spetsialiste. Kultuuri- ja hariduse spetsialistina alustas tööd Imbi Kalberg ning turvalisuse ja rahvatervise spetsialistina Ülle Laasner.

Aasta alguses ootamatult Rapla ühisgümnaasiumi direktori ametikohalt lahkuma pidanud Imbi Kalberg alustas 19. märtsil Raplamaa Omavalitsuste Liidus (ROL) kultuuri- ja hariduse spetsialistina. Kalbergi sõnul tehti talle Raplamaa Omavalitsuste Liitu tööle asumiseks pakkumine ning ta võttis selle vastu, kuna on ka varem kultuuri- ja hariduse spetsialistina töötanud. Kalberg tõdeb, et sellegipoolest tuleb tal end paljuga kurssi viia, kuna maavalitsuste kadumise ja omavalitsuste liitumisega seoses on asjakohane rääkida täiesti uutest väljakutsetest ning tööülesannetest, mis ei ole kõik veel sugugi selged ja paigas.
Raplamaa Omavalitsuste Liidu tegevjuht Silvi Ojamuru rääkis, et esialgu korraldati ametikohale õige inimese leidmiseks avalik konkurss, millele laekus kuus avaldust. Kaks kandidaati kutsuti vestlusele ning üks valiti ka välja, kuid ta ütles siiski kohast ära. Seejärel viidi läbi sihtotsing, mille käigus jõuti kolme kandidaadini, kellega peeti pikad vestlused. Ojamuru sõnul osutus valituks Imbi Kalberg, kuna tal on samal ametipositsioonil töötamise kogemus Kehtna ja Rapla vallas lisaks muule töökogemusele selles valdkonnas.
Ojamuru kinnitas, et kahtlemata on tegemist vastutusrikka ametikohaga, kuivõrd varem täitsid samu ülesandeid maavalitsuses mitu inimest ning iga päev tuleb juurde ka uusi nüansse, mida haridus- ja kultuurispetsialist tegema peaks. Osaliselt just väga mitmekesiste ülesannete tõttu tunnistasid osa kandidaate Ojamuru sõnul, et jääksid töö tegemisel hätta.
Avalik konkurss korraldati ka turvalisuse ja rahvatervise spetsialisti ametikohale. Sinna esitas avalduse aga kõigest üks kandidaat – seni maavalitsuses Raplamaa tervisedendajana töötanud Ülle Laasner. Silvi Ojamuru sõnul ei tekkinud kahtlust, et Laasner võiks ametisse sobida. Raplamaa Omavalitsuste Liidus jätkab Laasner paljuski seda tööd, mida ta tegi varem, lisandunud on mõningad turvalisuse ja spordiga seonduvad ülesanded. Praeguseks on Laasner juba aidanud kokku panna Rap­lamaa turvalisuse nõukogu ning moodustamisel on ka tervisenõukogu.
Laasner tõdeb, et kandideeris veel aasta lõpus mujalegi tööle ning kaalus tõsiselt, mida pärast maavalitsuste lõpetamist peale hakata. ROL-is töötab Laasner 0,8 koormusega, kuna lõi hiljaaegu ka oma ettevõtte, milles pakub tervisedenduse konsultatsioone ning kavatseb palgatöö kõrvalt sellega edasi tegeleda. „Muutused on head. Värske hingamine ja uued mõtted,” on Laasner optimistlik.

11 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare