5.5 C
Rapla
Teisipäev, 16 apr. 2024
RSOrgita ettevõtlusala osas on otsuste tegemise aeg

Orgita ettevõtlusala osas on otsuste tegemise aeg

Stina Andok.

Orgita ettevõtlusala sai ühena Raplamaa projektidest EAS-ilt toetuse projekti ellu viimiseks, kuid kuna toetuse summa oli oodatust oluliselt väiksem, on praegu otsustamise aeg, kuidas edasi minna.

Veebruaris tegi Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) teatavaks projektid, mis saavad toetust piirkondade konkurentsivõime tugevdamise (PKT) meetmest. Raplamaa projektidest toetati kolme, neist üks oli Orgita ettevõtlusala – logistika ja tööstuspark. (Vt ka „Toetust saab kolm Raplamaa ettevõtlusala“, Raplamaa Sõnumid, 7. veebruar). Ettevõtlusala toetuseks on ette nähtud ligi 675 000 eurot, kuid projekti eestvedaja Hammerhead OÜ ootas märksa suuremat summat.
Hammerhead OÜ juhatuse liikme Allan Kooli sõnul tuleb oodatust väiksema toetuse tõttu omaosalusena veel juurde investeerida 1,5 miljonit eurot, millele lisandub ka käibemaks. Kooli ütleb, et hetkel on otsuste tegemise aeg: „Praegu on küsimus, kas võtta EAS-i toetus ja teha ettevõtlusala nüüd ja praegu või loobuda ja viia projekt ellu mõne aasta pärast.” Kooli sõnul on praegu pooleli turuanalüüsi tegemine, millest selgub, mida ütlevad kinnisvara vahendajad hetke turuseisu kohta selles piirkonnas. Kui kinnisvara vahendajad leiavad, et praegu on õige aeg müüa, siis minnakse ettevõtlusala rajamisega kohe edasi. Seda, millal turuanalüüsi tulemused selguvad, Kooli veel öelda ei osanud.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare