Raplamaa JK ei saa talveunest üles

0

Taavi Tüvist, Raplamaa JK.

Eesti jalgpallimaastikul Raplamaad kõrgemal tasemel esindav Raplamaa JK meeskond pidi taas kord tunnistama vastase nappi paremust, kui II liiga lõuna/lääne tsooni II vooru kohtumises oldi vastamisi FC Otepääga. Mäng toimus Tartu Tamme kunstmuruväljakul naljapäeva õhtul, väljak oli rahuldavas seisukorras ja ilm kevadiselt karge.

Meeskonnad nalja tegema polnud tulnud ja kohe esimesest minutist hakkas andmine pihta. Kodumeeskonnal tekkisid mõningad momendid, kui ründaja pääses külaliste väravavahiga silmitsi, aga need löögid maandusid puurivalvuri süles või said tõrjutud kõrvale. Mängu 11. minutil Raplamaa rünnaku ajal oli kaitseliin tõusnud kõrgele ja pallikaotuse järel ei jõutud enam oma positsioonidele ning jooksu pääsenud Otepää ründajad said ülekaalus vabalt löögile ja asusid mängu 1:0 juhtima.
Edasi liikus initsiatiiv Raplamaa võistkonna kätte ja 25. minutil viigistas seisu 1:1 Sten-Kenert Maalinn, kes avas sedasi võistkonna hooaja väravatearve. Värava eeltöö tegi Hendrik Väli, söötes palli vasakult äärelt vastase trahvikasti otse vastaste taha, kuhu oli liikunud Maalinn, kes sealt palli ühe puutega väravasse saatis. Poolaja 39. minutil oli väravalööja jälle aktsioonis, kui andis väga täpse söödu keskjoone lähedalt ründajale Karl Tammele, kes nagu aabitsast võetud võtetega palli kontrollis ja väravavahist möödus ning seejärel juba palli tühja väravasse läkitas ning Raplamaa 2:1 juhtima viis. Sellise skooriga poolaeg ka lõppes.
Teise poolaja algus oli nagu halb unenägu, kui teisel minutil süütust olukorrast meeskonna kahjuks penalti välja võlusime. Kaitsja poolt peaga tagasi mängitud pallini jõudsid vastase ründaja ja meie väravavaht üheaegselt, mille tulemusel pall vabalt seiklema sai. Jätkuolukorras tahtis väravavaht palli käega minema lüüa, aga sai ka kergelt vastase peale pihta, millele järgnes kohtuniku vile, kollane kaart väravavahile ja penaltilöök, mille vastane ka hetk hiljem realiseeris. 2:2.
Poolaega alustas taas särtsakamalt koduvõistkond ja seejärel liikus initsiatiiv külalistele. 58. minutil oli otepäälastel kasutada vasakult äärelt karistuslöök, mis oli täpne ja leidis üles tagumise posti lähedal olnud ründaja, kes selle ka peaga väravasse suunas. Aega veel oli, et mäng päästa ja neid päästvaid väravaid hakkasid Raplamaa mehed otsima. Ründesse sai jõudu juurde viidud ja kaitses jätkatud kolme mängijaga, mis oli kerge risk. Momente tekkis järjest noorukesel 16-aastasel Erich-Raimond Stepanjugal, kes oma debüütmängu tegi, aga tal polnud piisavat kannatlikkust ja täpsust. Korra tabas löök ka väravaraame. Kahjuks ei õnnestunudki väravat lüüa ja tuli leppida 3:2 vastase paremusega.
Mängupilt hakkab juba ilmet võtma ja esimesed väravad löödud, nüüd tuleb veel punktid paisu tagant valla päästa. Debüüdi meeste seas tegid Erlend Pettai (16), Ahto Liivamäe (15) ja Erich-Raimond Stepanjuga (16). Järgmine mäng toimub 8. aprillil kell 17 Viimsis JK vastu võõrsil.
Raplamaa JK mängis koosseisus: Rando Pajus (VV), Priit Põldmaa, Olavi Andres, Oliver Andres, Ravel Toome (K), Sten Kenert Maalinn, Hendrik Väli, Tarvi Tüvist, Jürgen Andessalu, Mert Olesk, Karl Tamme. Vahetusest sekkusid: Erlend Pettai, Erich-Raimond Stepanjuga, Ahto Liivamäe.