11.1 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSRaplamaa töö- ja karjäärimess tõi kokku ligi tuhat inimest

Raplamaa töö- ja karjäärimess tõi kokku ligi tuhat inimest

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

Neljapäeva, 12. aprilli lõunaajal toimus Sadolin spordihoones ja Rapla vesiroosi gümnaasiumis Raplamaa töö- ja karjäärimess. Tegemist oli esimese omalaadse sündmusega Raplamaal. Varasematel aastatel on toimunud piirkondlikud töömessid Kohilas ja Märjamaal.

Sadolini spordihoone saalis oli kohal kolmekümne nelja asutuse ja ettevõtte esindajad, kes pakkusid kokku 150 kuni 200 töökohta. Raplamaa suurimatest tööandjatest olid kohal näiteks Rapla Tarbijate Ühistu, Saarioinen Eesti OÜ, O-I Production Estonia AS ja Kohila Vineer OÜ. Nendele lisandus 11 Eesti Töötukassa koostööpartnerit, kelle seas olid näiteks Kehtna kutsehariduskeskus, Vana-Vigala tehnika- ja teeninduskool, Järvamaa kutsehariduskeskus, Pärnumaa kutsehariduskeskus ja Tallinna ehituskool. Kuna töö- ja karjäärimess toimus Vesiroosi gümnaasiumis ja Sadolini spordihoones, said ka õpilased seal oma silmaringi laiendada. Paremal juhul võis leida ka suvevaheajaks hooajatöö.

Töötukassa Raplamaa esinduse tööandjate konsultant Andrei Mitt ütles, et esialgu oodati messile ligikaudu 500 külastajat. Need ootused ületati juba esimese tunniga, kui kohal oli käinud 800 külastajat. Mitt lisas, et sündmuse lõpuks oli kohal käinud ühe tuhande inimese.

Töö- ja karjäärimessi avasõnad ütles Eesti töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel. Ta ütles, et aruteludes ettevõtjatega tuli välja, et sellist suurt messi on kõige mõistlikum korraldada just kevadel. Siis ootavad ees hooajatööd ja uusi abikäsi on hädasti tarvis. Messi tegelik kasu tuleb välja alles aja jooksul, kui selgub, kui paljud tööotsijate ja tööandjate loodud esmased kontaktid ühise kokkuleppeni jõuavad. Paavel lisas, et pole välistatud ka, et juba messilaua ääres töölepinguni jõutakse.

Üks põnev teema on tulevikuametid, millest pidas ettekande Töötukassa Noortegarantii juht Kadi Toomi. Kui palju võtavad tulevikus praeguseid töökohti üle robotid? Kuigi konkreetset vastust sellest ettekandest välja ei tulnud, on ometi näited selle kohta olemas siinsamas Raplamaal. Mitmes poeketis on juba mõnda aega saanud maksta automaatsetes kassades, kus müüjat vaja ei ole.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare