11.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
ArtikkelTervise Edendaja: Liikudes heasse vormi

Tervise Edendaja: Liikudes heasse vormi

Ülle Laasner.

Aprill on taas kord südamekuu, seda juba 25. korda. Leiate tänasest lehest ühe fenomenaalse arsti, Margus Viigimaa artikli, mis pöörab tähelepanu just meeste tervisele. Margus Viigimaa on olnud 25 aastat südametervise eeskõneleja, arstist tervise edendaja, kes ei võitle ainult tagajärgedega.
Aprillis me räägime enim liikumisaktiivsusest. Olen otsinud Sulle ühe vahva testi täitmiseks – vaata, millised takistused on Sinu puhul määravad, millega annaks tegeleda, et elukorraldust muuta. Mina olen praegu väga aktiivne, mul on neli trenni nädalas, lisaks nädalavahetustel võistlused. Minu liikumisaktiivsus on väga suur, kuus keskmiselt 150-170% minu kalli Polar A-360 kella järgi (see kellaost eelmise aasta alguses oli üks motiveerivamaid asju!).
Aga see pole alati nii olnud. Vaatan sedasama testi, mille ise olen aastaid tagasi täitnud ja peamiseks takistuseks on olnud tahtmise puudus. Takistusteks võivad olla veel ajapuudus, energiapuudus, vigastuste ja haiguste hirm, oskustepuudus, võimaluste puudus ja sotsiaalne mõju (ehk – mul pole kellegagi koos teha!).
Mitte kunagi ei ole liiga hilja õppida uusi asju. Olen väga tänulik, et avastasin pärast 40. eluaastat sellise võrratu spordiala nagu sulgpall! Milline rõõm ja milline koormus! Oskused on ka vanemas eas mingil määral omandatavad (tippsportlaseks muidugi enam ei saa). Nii et julgustan proovima uusi asju, vaimustuma, ületama takistusi. Siis ei ole energiapuudust ega stressi ega teab mis muid hädasid. Terves kehas on terve vaim – nii lihtne see ongi.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare