FOTOD: Võit kindlustas Avis Utilitas Raplale põhiturniiri kolmanda koha

0

Rapla korvpallikool.

Laupäeval, 31. märtsil läksid Sadolini spordihoones vastamisi Avis Utilitas Rapla ja BC Valga-Valka/Maks&Moorits. Oodata oli äärmiselt põnevat mängu, sest kodumeeskonna võidu korral oleks Rapla turniiritabelis kindlalt kolmas ning Valgal seda kohta enam püüda poleks võimalik.
Pinget ja põnevust oligi esimesel kolmel veerandil küllaga, kuid lõpus pani siiski Rapla oma paremuse maksma ning võitis kindlalt 91:75. See tähendab, et kuigi Raplal on põhiturniiril veel mängida kolm mängu, oleme juba praegu kindlalt turniiritabelis kolmandal kohal.
Avis Utilitas Rapla algviisikus jooksid väljakule Gert Dorbek, Domagoj Bubalo, Indrek Kajupank, Nolan Cressler ja Dominique Hawkins. Mäng algas tasavägiselt ning viie minuti möödudes juhtis Rapla kahe punktiga 9:7. Pärast time-outi teenisid Dorbek, Upson ja Põldoja järjest vabaviskeid, mis kõik ka tabasid ning mille järel oli kodumeeskond läinud juhtima 15:7. Esimese veerandi lõppedes juhtis Rapla 20:14.
Teist veerandit alustasid vastased kohe kahe valusa kolmesega, mille järel oli seis viigis 20:20. Järgnes taas väga tasavägine mäng ning alles vähem kui kaks minutit enne teise veerandi lõppu õnnestus Raplal edu veidi kasvatama hakata, kui kahe tabava kahese järel juhiti 38:32. Sellele järgnes aga vastaste kahene ja viimastel sekunditel tabanud kolmene. Esimese poolaja lõppedes oli edu vaid üks punkt 38:37.
Kolmas veerand algas Kaldre ja Kajupanga oluliste kolmestega, mille järel mindi juhtima 44:37. Valga vastas sellele taas valusalt – 11:0 spurdiga kasvatasid nad oma edu neljale punktile 48:44. Järgnes rohkelt vabaviskeid ning kolmanda veerandi järel oli juhtimas Valga 59:57. Otsustavat viimast veerandit alustas omakorda Rapla 7:0 spurdiga, mis andis viiepunktise edu 64:59. Neli minutit enne mängu lõppu oli seis veel küllaltki pingeline, kui Rapla juhtis 74:70. Järjekordne 7:0 spurt suurendas aga edu nüüd juba 11 punktile 81:70.
Valgal meid enam kinni püüda ei õnnestunudki ning viimasel pooleteistkümnel minutil tabas Hawkins veel kahese ning Dorbek ja Kaldre kolmesed ning olime mängu võitnud kindlalt 91:75. Sel korral väärib kiitust kogu tiim, sest just tänu kõvale meeskonnavaimule pingutasime viimaste sekunditeni.
Resultatiivsemad olid Nolan Cressler (20 p, 6 lp), Devonte Upson (18 p, 1 lp), Sven Kaldre (15 p, 5 lp), Indrek Kajupank (13 p, 5 lp) ja Gert Dorbek (10 p, 4 rs). Järgmine mäng juba kolmapäeval, 4. aprillil, kui võõrsil läheme vastamisi BC Kalev/Cramoga.

Vaata ka fotosid SIIT.