9.4 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSArtur Vititin sai esimese täiskasvanute EMi kogemuse

Artur Vititin sai esimese täiskasvanute EMi kogemuse

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

Kehtna maadlusklubist Hammerlock välja kasvanud kreeka-rooma maadleja Artur Vititin sai esmakordse kogemuse täiskasvanute Euroopa meistrivõistlustel. Raskekaalus võistlev Vititin pidi Venemaal Kaspiiskis toimuvatel võistlusel vastu võtma siiski kaks kaotust ning kõrgemasse mängu ei sekkunud.
Kohe esimeses ringis läks Vititin vastamisi tugeva venelase Vitalii Shchuriga ning pidi tunnistama vastase paremust. Kuna Shchur võitles end edasi finaali, pääses Vititin lohutusringi. Seal loositi vastaseks bulgaarlane Yuriev Metodiev, kes pani Vititini selili ning võitis matši. Vititini esimene vastane Shchur pidi finaalis tunnistama türklase Riza Kayaalpi paremust ning sai hõbemedali.
Vititini esimene treener Leon Reitsak ütles, et see oli noormehe esimene kogemus täiskasvanute Euroopa meistrivõistlustel. “See oli väärt kogemus, aga tuli välja, et praegu on ta meeste kõrval veel poisike,” sõnas Reitsak. Samas ei olnud õnne ka loosiga – Shchur oli teada tugev maadleja, sest alles hiljuti sai ta jagu Heiki Nabist. Küll aga oli Kaspiiski EM heaks kogemuseks, et valmistuda järgmiseks suureks võistluseks. Juunis osaleb Vititin U23 Euroopa meistrivõistlustel.
“Ausalt öeldes ma väga palju sellest võistlusest ei oodanudki,” sõnas Reitsak. Küll aga pani Eesti spordielu kihama Vändra noormehe Helary Mägisalu hõbemedal kehakaalus 55 kilogrammi. Finaalis tuli tal tunnistada esimese asetusega aseri Eldaniz Azizli paremust. Reitsak ütles, et Mägisalu tulemuse üle on hea meel. “Ta on agressiivne ja hea maadleja. Väga hea mulje jättis. Eesti võistlustel oli selgelt näha, et ta on keskmisest tasemest üle,” rääkis Reitsak.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare