Pirgu terviserajal võtsid mõõtu veokoerad

Katri Reinsalu / foto: Siim Solman.

Täna, pühapäeval oli Pirgu terviserada eriti populaarne sihtkoht. Seda nii inimeste kui ka nende neljajalgsete sõprade jaoks, sest toimus veokoeraspordi võistlus Balto Kevadkarikas 2018. Starti oli ennast registreerinud 73 inimest, kelle hulgas oli eestlaste kõrval ka võistlejaid naaberriigist Lätist. Oodatud olid nii kogenud sportlased kui ka alles algajad. Enamik osalevaid neljajalgsed kuulusid küll põhjamaiste kelgukoerte hulka, kuid võistlus oli avatud ka teiste huviliste jaoks.
Mõõtu võeti kolmes võistlusklassis: tõukerattavedu, jalgrattavedu ja koerakross. Kõigil osalejatel tuli läbida sama rada. Esialgsete plaanide kohaselt pidi selle pikkus olema 3-3,5km, kuid sooja ilma tõttu lühendati see 2,6km peale. Rada oli tehniliselt pigem raske ja seetõttu ka hoolikalt  märgistatud.
Kuna tegemist oli mõnusa kogupereüritusega, siis oli ka lastele oma lühike rada avatud. Nii said ka pisemad huvilised täiskasvanu toel koeraspordis kätt proovida.
Mõistagi oli päeva kõige põnevam osa siiski võistlus ise, mis algas keskpäeval. Tulemuste kohta loe aga juba järgmisest Raplamaa Sõnumite numbrist.

Samal teemal

FOTOD: Pirgus võistlesid veokoerad Katri Reinsalu / foto: Siim Solman. Pirgu terviserada oli pühapäeval eriti mõnus kohtumispaik veokoeraspordi sõpradele ja huvilistele. Võistlusel...
Pirgu terviserajal selgusid KoMo suusasarja teise... Siim Jõgis / foto: erakogu. KoMo suusasarja korraldajad on otsustanud praeguseid talviseid tingimusi maksimaalselt ära kasutada ning lühikese aja...
Pirgu terviserajad meelitavad aina enam huvilisi Mida soojemaks ilmad lähevad, seda populaarsemaks kujunevad Pirgu terviserajad ja sealne puhkeala hobisportlaste seas. Pole ka imestada. Alates 201...

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga