6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSLähiajal avatakse Kuusikul uus hooldekodu

Lähiajal avatakse Kuusikul uus hooldekodu

Stina Andok / foto: Siim Solman.

Ardis Konsultatsioonid OÜ on juba umbkaudu aasta aega tegelenud endise Kuusiku katsekeskuse maja renoveerimisega ning on nüüdseks jõudnud sinnamaale, et eelmisel nädalal kutsusid nad mõned huvilised hoonega lähemalt tutvust tegema.

Reedel, 4. aprillil olid Kuusikule loodava hooldekodu ruumidega tutvuma tulnud nii vallaesindajad, Rapla haigla õendusabiosakonna töötajad, Rapla hooldekeskuse juhataja kui ka teised huvilised. Kuusiku hooldekodu ruumidest ning tuleviku tegemistest rääkisid juhataja Kristi Reinberg ja hoone omanik ning Ardis Konsultatsioonid OÜ juhatuse liige Ardi Sepajõe.
Reinbergil ja Sepajõel on juba varasemast hooldekodu rajamise kogemus olemas. Juba kaheksa aastat on juhitud Lääne-Virumaal Kundas eakate kodu Villa Alfredi. Kuusiku, kus eelmise aasta algul asuti hoonet hooldekoduks renoveerima, on mõlema hinnangul asukoha poolest hooldekodu jaoks ideaalne. Kant on vaikne, läheduses kappavad ringi hobused ja mängivad lasteaialapsed.
Hooldekodusse on planeeritud kokku viiskümmend voodikohta ja kuni kaheksateist töökohta. Teenust hakatakse osutama kahel korrusel. Esimesele korrusele paigutatakse voodihaiged ja teisele korrusele liikuvad kliendid. Lisaks ühiskasutatavatele tualett- ja pesemisruumidele on osas tubades privaatsed tualett- ja pesemisruumid. Enamik tubasid on kaheinimesetoad.
Teisel korrusel on avar puhkeala diivanite ja televiisoriga, all keldriruumis on suur köök. Seinavärv äsja kuivanud, on ruumid valgusküllased, puhtad ja ilusad. Kõik kohale tulnud huvilised jäid vaatepildiga rahule.
Kuigi hoone on uus, ei plaani Reinberg ja Sepajõe voodikoha hinda kõrgemaks ajada, kui konkurents siinkandis lubab. „Meie eesmärk on majja elu sisse saada,” ütleb Reinberg. Kui kõik läheb ootuspäraselt ja ruumid täituvad, ei välista Sepajõe, et tulevikus võiks rajada territooriumile ka juurdeehituse. Enne tuleb aga pooleliolevad renoveerimistööd olemasolevas hoones lõpetada. Klientide toad tundusid juba enam-vähem valmis olevat, seda ei olnud aga näiteks köök. Lisaks mõningatele sisetöödele seisab omanikel ees ka dokumentatsiooni kooskõlastamine ja vaja on saada roheline tuli päästeametilt.
Millal täpsemalt uus hooldekodu uksed esimestele kohasoovijatele avab, ei ole veel selge, kuid nii Reinberg kui ka Sepajõe ütlesid, et seda tehakse niipea kui võimalik.

3 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare