6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSKehtna Liud tõi kokku Eesti paremad noored maadlejad

Kehtna Liud tõi kokku Eesti paremad noored maadlejad

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

Kehtna Liud on oma kolmekümneaastase ajalooga jätnud maha tõelise pärandi. Võib liialdamata öelda, et see on tõusnud võistluseks, mis toob kokku noorte Eesti kreeka-rooma maadlejate paremiku. Möödunud aastal peeti võistlus Valtu spordimajas ning juba toona oli tunda, et ruumid jäävad kitsaks. Sel aastal oli Kehtna Liud Sadolini spordihoones ning kohal oli 187 võistlejat.

See on märkimisväärselt suur number. Ka võistluste korraldaja ja Kehtna maadlusklubi Hammerlock vedaja Leon Reitsak tõdes, et sellise numbri üle võib uhkust tunda. Tavaliselt jääb noorte kreeka-rooma maadlusvõistluste osalejate arv saja kanti, aga Kehtna Liua puhul on see arv püsivalt suurem olnud. Võistlejaid oli kõigist Eesti suurematest maadlusklubidest – Aberg, Korrus3, Palusalu SK, MK Nelson, MK Juhan, MK Hammerlock, Englas, Tapa ja mitmest teisest veel. Neile tulid konkurentsi pakkuma noored maadlejad Cesise linnast Lätist.
Kehtna Liua eelis on muidugi ka see, et võistlused toimuvad Kesk-Eestis. Igalt poolt jõuab mõistliku ajaga kohale. Võistlused kestsid laupäeval, 12. mail hommikust õhtuni. Maadlejaid kaaluti võistluspäeva hommikul. Esimesed matšid hakkasid pihta kell 11. Seekord tehti selline uuendus, et kõigepealt võistlesid nooremad võistlusklassid ning kohe pärast seda oli autasustamistseremoonia. Sellega said nooremad oma võistluspäeva lõppenuks lugeda. Õhtul viidi läbi teine autasustamistseremoonia, kus oma auhinna said vanemad poisid. Ja need kõik olid tõepoolest poisid. Tütarlapsed Kehtna Liual ei võistelnud.
Võistluspäev kestis päris pikalt õhtul kella kuueni. Korraldajaklubi ehk MK Hammerlock jaoks kujunes kõige edukamaks vanusegrupiks 2010. a sündinud ja nooremad. Sealt võideti ka mitu Kehtna liuda ehk auhinda, mille said võistlusklasside võitjad. Näiteks võttis Hammerlock kaksikvõidu 2010 ja nooremate seas 18 kg kaalukategoorias. Esikoha tõi Kehtnasse Daniel Samuel ning teise koha sai Kristof Kasepõld. Kaalukategoorias 27 kg võttis esikoha Dominik Samuel Hammerlockist. Iga võitja sai lisaks kuldmedalile Kehtna liua, teise koha omanik sai hõbemedali ning lisaks anti välja kaks pronksmedalit.
Maadlusvõistlus Kehtna Liud toimus tänavu kolmekümnendat korda. Kõige parema tehnikaga maadlejaks valiti Marcus-Evert Uhtjärv Valga spordiklubist. Kõige edukam treener oli Tanel Renter (Aberg), kelle hoolealused teenisid viis kuldmedalit.

***

Treener Leon Reitsaku kommentaar:

Juubeliturniir oli osavõturohke. Meie praegustest esimaadlejatest oli tasemel vaid Nikita Mezov, kes võidult võidule sammudes kordagi ei vääratanud ja viis meie kõigi rõõmuks võitjaliua koju. Siinkohal väike paus ja pöörame siis pilgud veelgi rõõmustavama tuleviku poole. Tekkimas on uus „kuldne trio“ Dominik Samuel, Daniel Samuel ja Kristof Kasepõld, nende võidetud n-ö taldrikud võib hea tahtmise juures juba väikeseks serviisiks arvata.
Matšieelsed täiesti profilikud soojendusharjutused, silmis säramas võidutahe, tegevus matil – maksimaalne oma tahte peale surumine – see on tee võiduni. Olen rõõmus. Loodan isadele, emadele, kes kodus spordile soodsa õhkkonna loovad ja on ka tegelikult huvitatud oma järglaste heast käekäigust.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare