-3.4 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
RSPiilupardi Mängutoa fassaad on juba peaaegu valmis

Piilupardi Mängutoa fassaad on juba peaaegu valmis

Stina Andok / foto: Siim Solman.

Rapla perekondade seas tuntud Piilupardi Mängutoa hoone on renoveerimisel. Maikuu lõpuga saavad valmis hoone välistööd, sisetööd jätkuvad veel vähemalt sügiseni.

Õpetajana töötav Jane Schelejev on Piilupardi Mängutuba Raplas vedanud koos oma abikaasaga juba üksteist aastat. Umbes viis viimast aastat on tegutsetud Rapla keskraamatukogu vahetus läheduses nurgapealses kollases puumajas. Schelejevi sõnul oli hoone küll kasutuskõlblik, aga vanale majale kohaselt tõmbas tuul läbi, toad olid külmad ja ruumid jäid peredele kitsaks.
Seetõttu otsustati teha Rapla Leaderisse taotlus toetuse saamiseks. Schelejevi sõnul oldi valmis, et kui toetust ei tule, siis tegevusega ei jätkata. Õnneks tuli positiivne vastus, kuigi mitte päris sellele summale, mida küsiti. Naine nendib, et nii riigihange kui ka ehitustööd läksid protsessi käigus kallimaks ning sisetöid arvestamata on hoone osaline renoveerimine ja osaliselt uuesti ülesehitamine maksma läinud kokku 200 000 eurot. Toetuse summa ületanud kulutuste katmiseks on Schelejev nii ettevõtjana kui ka eraisikuna pidanud laenu võtma ning sisetööde lõpule viimiseks on naise hinnangul puudu veel 70 000 eurot.
Jooksvalt on MTÜ kogunud ka annetusi ning eelmisel aastal osaleti Rapla valla kaasava eelarve konkursil. See valla rahaline toetus oleks Schelejevi sõnul olnud vajalik, et tagada parim võimalik kvaliteet. Lisaks sellele, et sisetöid teeb Schelejev ise oma sõprade ja tuttavate toel, on abikäe ulatanud ka mõned ettevõtted, seda nii tööjõu kui ka abivahendite näol. See näitab Schelejevi sõnul, et keskuse loomine on inimestele oluline. Ka Schelejev ise tajub tugevalt, et Raplas on vajadus perekeskuse järele.
Uuenenud hoone fassaad valmib lõplikult mai lõpuks. Sisetöödest on esmane eesmärk hoone vana osa renoveerimine, kuhu tulevad väikelaste mänguruum ja söögituba. See peab valmima projekti järgi augustiks. Ülejäänud ruume hakatakse ükshaaval tasapisi tegema. Plaanis on lisaks väikelaste ruumile luua oma ruum noortele ja ka täiskasvanutele. Ruume saaks tulevikus rentida kõik huvilised koolituste, sünnipäevade ja muude ürituste tarvis. Samuti jätkuksid senised Piilupardi Mängutoa traditsioonilised üritused nagu beebi- ja põnniklubi kohtumised ja vestlusringid. Hoonesse tuleb ka söögitegemisvõimalus ning teisel korrusel hakatakse plaani järgi läbi viima pere- ja paarinõustamisi.
Tulevase perekeskuse suur pluss saab kindlasti olema asjaolu, et hoone ise ja esimese korruse tualett on ligipääsetavad ka ratastoolis inimestele.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare