11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSRiigi Kinnisvara plaanid said tulise kriitika osaliseks

Riigi Kinnisvara plaanid said tulise kriitika osaliseks

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

Riigi Kinnisvara AS koostas enda nägemuse sellest, kuidas võiks Rap­las asuvad riigiasutused koondada riigimajja ehk endise nimega haldushoonesse.

Maja haldajana on RKAS huvitatud sellest, et kõik ruumid oleksid täidetud ning vabu pindu ei jääks. 7. mail oli riigimajas koosolek, kuhu olid kutsutud riigiasutuste esindajad. Otse välja öeldes said RKAS-i plaanid seal tulise kriitika osaliseks.
Raplamaa Sõnumid on neid plaane näinud ja sealt tuleb välja mitu huvitavat seika. Riigi Kinnisvara AS ise nimetab neid arhitekti esmaseks lahenduseks ning nende väitel ei ole ühegi asutuse asukohta hoones kindlalt paika pandud. Seda üllatavam tundub, et arhitekti visiooni kohaselt pole paika sätitud mitte ainult asutused ise, vaid ka nende osakonnad. Näiteks on neljandale korrusele paigutatud Rapla vallavalitsus. Juba on sujuvalt paika sätitud, kus asuvad majandus-, arengu- ja planeeringuosakond, haridus-, kultuuri- ja sotsiaalosakond ning rahandusosakond.
Esimesel korrusel peaksid asuma näiteks maanteeamet, maksu- ja tolliamet, PRIA ning Raplamaa veterinaarkeskus. Raplamaa veterinaarkeskuse juhataja Aavo Lumi oli üks, kes kõige aktiivsemalt RKAS-i plaanidele vastu seisis. Praegu asub veterinaarkeskus Raplas aadressil Kuusiku tee 8. RKAS-i visiooni kohaselt võiks see kolida riigimaja nendesse ruumidesse, kus varem tegutses Lääne prefektuuri kodakondsus- ja migratsioonibüroo.
Lumi ütles, et Raplamaa veterinaarkeskus ei ole sellise pakkumisega rahul, sest selles on arvesse võetud kõigest kümme protsenti tingimustest, mille nad RKAS-ile esitasid. Ainuke arvesse võetud tingimus oli see, et väljapakutud ruumid asuvad esimesel korrusel. Sedagi mööndusega, sest nendesse ruumidesse jõudmiseks tuleb Karmani parkla poolsest trepist üles ronida. Lumi lisas, et ta ei ole kolimise vastu ja kui seda tuleb teha, siis ka tehakse, kuid mitte sellistel tingimustel, mis praegu on välja pakutud.
Kuna 7. mail koosolekul osalenud riigiasutused olemasolevaid plaane heaks ei kiitnud, pandi paika uus tähtaeg – 16. mai. Selleks ajaks peavad kõik asutused oma soovid ja ideed uuesti esitama.
Raplamaa Sõnumid küsis kommentaari ka RKAS-ilt ning sai sellise vastuse: “RKAS esitles riigimaja klientidele ruumilise analüüsi tulemust 7. mail, mille eesmärk oli selgitada, kas ja kuidas hoones kliendid paiknema hakkaksid. Palusime klientidel esitada ettepanekud ja märkused ruumilise analüüsi kohta 16. maiks. Meie soov on muuta üheskoos kliendiga maja toimimine ja klientide kogemus hoones veel paremaks. Loomulikult mõistame, et kui hoones on ca 20 klienti, siis esimene lahendus ei saagi kõiki kasutajaid sada protsenti rahuldada.”
Aavo Lumi ütles, et see on väga tüütu, kui tuleb mitmendat korda samad soovid ja plaanid uuesti saata. Eriti kui senimaani ei ole nendega suures osas arvestatud. Aga üks probleem ei kao Rapla riigimaja juures ära ka siis, kui RKAS saaks arvestada kõikide asutuste soovidega. Selleks on parkimiskohad. Riigimaja lähedal asub küll Karmani parkla, ent see ei kuulu RKAS-ile. Lumil tekkis küsimus, kuhu peaksid oma masina parkima inimesed, kes tulevad veterinaarkeskusesse maalt traktoriga. Et mitte juurelda selle probleemi üle, pakkus Lumi välja hoopis oma lahenduse, et kõnealused asutused võiksid kolida hoopis Kuusiku teele, samasse majja, kus asub Raplamaa veterinaarkeskus. Tegemist on igati sobiva ja soliidse hoonega.
7. mai koosolekul kerkis üles ka rendihinna küsimus. Rap­lamaa Omavalitsuste Liidu tegevdirektor Silvi Ojamuru rääkis, et RKAS on lubanud omavalitsustega seotud asutustele riigimajas soodsamat rendihinda. Samas pole neile antud mingit garantiid, et see püsib kauem kui ühe aasta.
Meie küsimusele rendihinna kohta vastas RKAS lakooniliselt: “Mis puudutab üüri, siis klientidele edastatavate üürisummade puhul lähtub RKAS riigi kehtestatud üürimäärusest, kus üürisumma kalkuleerimisel lähtutakse hoonesse tehtavatest kulutustest.”

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare