13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSRaplamaa JK näitas hambaid, ent leppis siiski kaotusega

Raplamaa JK näitas hambaid, ent leppis siiski kaotusega

Siim Jõgis / fotod: Siim Solman.

Kui Raplamaa JK ja Tallinna Kalev III 20. mai õhtul staadionimurule astusid, oli oodata põnevat heitlust. Areeniks oli Rapla ühisgümnaasiumi staadion ning päike andis ilusale kevadõhtule kohaselt täistuld. Kuigi kodumeeskond pidi tunnistama vastaste 3:5 paremust, oli mäng igati põnev ja pealtvaatajad pettuma ei pidanud.

Tegemist oli Eesti meistrivõistluste teise liiga lõuna/lääne piirkonna üheksanda vooru kohtumisega. Oranžides vormides Raplamaa JK suutis tulla kaks korda kaotusseisust välja, ent lõpuvileks sellest ei piisanud. Tallinna Kalev III viis kolm võidupunkti ikkagi pealinna.
Juba seitsmendal mänguminutil jäi Raplamaa JK kaotusseisu. Vastased ründasid paremalt äärelt, kuid esimese pealelöögi suutis kodumeeskonna väravavaht Martin Tilk tõrjuda. Sellest kahjuks ei piisanud ning jätkuolukorras lõi palli väravasse vastaste ründaja Alex Sander Sepp. Pooletunnise mängu järel oli Kalevi eduseis juba 2:0. Teise värava sai enda nimele Juhan Jograf Siim.
Esimese poolaja lõpuni jäi veerand tundi ning tundus, et mängu saatus on otsustatud. Ometi olid Raplamaa mängijatel teised plaanid ning nende sihikindlus sai lõpuks tasutud. 37. minutil sai karistusalajoonelt löögile Ravel Toome ning tema madal pall maandus vastaste võrgus. Väravavaht Oskar Järg sai küll käe vahele, ent palli lendu ta takistada ei suutnud. Kuus minutit hiljem jõudis Raplamaa juba viigini. Raigo Noode värav oli väga sarnane Toome omaga. Väravavaht sai kauglöögile käe vahele, ent pall jõudis ikkagi väravasse. Esimene poolaeg lõppeski 2:2 viigiseisul.
Pärast poolajapausi jätkas Raplamaa JK ründamist. Värava löömisele oli lähedal Oliver Andres, kelle kauglöök raksatas latti. Pigem oli tunne, et kui keegi järgmise värava lööb, siis on selleks kodumeeskond. Siiski tegid 60. minutil skoori hoopis vastased. Oma teise värava lõi Juhan Jograf Siim ning seis oli 2:3. Viis minutit hiljem taastas viigiseisu Erich-Raimond Stepanjuga pealöök.
3:3 viigiseis püsis umbes veerand tundi. Siis suutsid külalised oma paremuse maksma panna. Marek Kovbenja postipõrkest löödud värav tegi seisuks 3:4. Raplamaa olukorra muutis hullemaks ka see, et 88. minutil teenis punase kaardi poolkaitsja Ahto Liivamäe. Kuigi lõpuvileni jäid kõigest loetud minutid, suutis Kalev ühe palli veel Raplamaa võrku toimetada. Tabamuse autoriks märgiti protokolli Alex Sander Sepp. Kohtumine lõppes Tallinna Kalev III võiduga 3:5.
Raplamaa JK mängis koosseisus Martin Tilk (väravavaht), Tenno Samuel, Priit Põldmaa, Alo Bärengrub (kapten), Ken Krister Maalinn, Madis Nurmik, Ravel Toome, Raigo Noode, Oliver Andres, Ahto Liivamäe ja Erich-Raimond Stepanjuga. Teisel poolajal sekkusid vahetusest Siim-Sten Palm, Kalev Kungla, Mert Olesk ja Tarvi Tüvist.
Raplamaa JK-le oli see juba seitsmes kaotus sel hooajal. Lisaks on neil tabelis kirjas üks viik ja üks võit. Nelja punktiga üheksast mängust ollakse 14 meeskonna konkurentsis viimased. Eelviimasel kohal asub FC Otepää, kellel on samuti neli punkti, ent parem väravate vahe. Raplamaa JK järgmine kohtumine on pühapäeval, 27. mail võõrsil FC Kuressaare II vastu.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare