-0.6 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
RSUute tööruumide leidmiseks käivad alles läbirääkimised

Uute tööruumide leidmiseks käivad alles läbirääkimised

Katri Reinsalu.

Maakonna suurima ühinemise läbi teinud Rapla vald pidi kohe alguses arvestama, et suurenenud kollektiiv vajab varasemast suuremat tööpinda. Seetõttu palus vallavalitsus juba jaanuarikuus volikogult nõusolekut korraldada riigihange uute tööruumide leidmiseks.

Volikogult nõusolek saadud, kuulutati veebruaris välja hange. „Tööruumid peavad paiknema Rapla linnas hõlpsasti juurdepääsetavas asukohas, eelistatult Rapla linna keskosas kohaliku omavalitsuse asutuse väärilises hoones,” seisab kirjelduses. Valla 55 ametniku ja teenistuja jaoks soovitud rendipinna suuruseks oli märgitud ligikaudu 750 ruutmeetrit. Parkimise puhul tuleb arvestada, et lisaks töötajatele võetakse tööruumides vastu ka külalisi ja seetõttu on hankes parkimiskohtade vajadus vähemalt 60 sõiduautole ja 12 jalgrattale.
Leping loodeti sõlmida järgmise aasta mais viieks aastaks. Pakkumuste esitamise tähtajaks määrati 15. märts. Laekus kaks pakkumist, üks OÜ-lt Rapla Ärimaja ning teine Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsilt ehk riigimajalt.
Pärast pakkumuste laekumist arutati asja uuesti 19. märtsil vallavalitsuse istungil. Protokollist võib lugeda, et pakkumused ei olnud võrreldavad ning seetõttu küsiti pakkujatelt täpsustavaid andmeid. Ühtlasi otsustati pakkumuste juurde tagasi tulla pärast lisainfo laekumist.
Suurim probleem on pakkumuste hinnaklass. Näiteks majanduskomisjoni aprillikuu koosoleku protokollist saab lugeda, et riigimaja pakkus üüripinnaks oma neljandat korrust ning ärimaja hoopis juurdeehituse võimalust. „Mõlemad pakkumused olid hinna poolest võrdsed, kuid ületasid oluliselt planeeritud summat ja hange tuleb tunnistada nurjunuks,” on vallavanem öelnud. Vallavalitsuse 23. aprilli istungil otsustatigi laekunud pakkumused tagasi lükata, sest mõlemad ületavad valla rahalisi võimalusi märkimisväärselt.
Vallavanem Piret Minn ning volikogu esimees Rene Kokk on uue tööpinna leidmise osas napisõnalised. Mõlemad kinnitavad kui ühest suust, et praegu jätkatakse konkurentsipõhiste läbirääkimistega pakkumuse teinud osapooltega.
Huvitava alternatiivina pakuti aga majanduskomisjoni aprillikuu koosolekul välja veel kolmaski variant – ehitada oma vallamaja keskväljaku äärde. Komisjon tegi vallavalitsusele ettepaneku töötada välja võimalikud alternatiivvariandid koos kalkulatsioonidega.
„Maja ehitust kavas ei ole,” vastas Minn küsimusele, kui kaugele maja ehitamise mõttega jõutud on. Ta kinnitas, et hetkel on tööpinna alternatiivid kaks hankele laekunud pakkumust. Minn lisas, et tõenäoliselt ei toimu uutele pindadele kolimine varem kui kahe aasta pärast.
„Kuna läbirääkimised ei ole hetkel veel läbi, on vara ütelda, kas pakkumised võiksid lõpptulemusena jääda varem volikogu poolt kinnitatud piiridesse. Teema tuleb arutusele uuesti pärast läbirääkimiste lõppemist. Infopunktina arutatakse hetkeseisu juba lähiajal erinevate komisjonide koosolekutel,” kommenteeris olukorda Rene Kokk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare