14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSErasmus Plus tõi koostööpartnerid Kohilasse

Erasmus Plus tõi koostööpartnerid Kohilasse

Helerin Väronen.

Eelmisel reedel olid Kohila gümnaasiumis sõbrad partnerkoolidest Belgiast, Hispaaniast, Portugalist ja Saksamaalt. Pandi punkt 2016. aasta sügisel alanud Erasmus Plus projektile “Environment in our everyday life: preserving biodiversity for a greener future“ (Igapäevane keskkonnaõpe rohelisema tuleviku nimel).
Projekti eesmärk oli tõsta õpilaste keskkonnateadlikkust. Fookusesse oli võetud prügi ja vesi. Rahvusvahelistest tegevustest võtsid osa 8.-10. klasside õpilased.
Kohila gümnaasiumi direktor Neeme Lumi sõnas, et terve nädal kestis tihe programm. Jõuti mängida maastikumängu, käia Mukri rabas, külastada Tallinna, istutada puid ja Kohilas külastada veepuhastusjaama, paberivabrikut, vallamaja, raamatukogu, Kohila Vineeri, jäätmejaama ja Salutaguse pärmitehast.
Ringkäigu meeldejäävamatest objektidest – vallavalitsus, Kohila Vineer ja raamatukogu – tegid külalised pildikollaaži, mille nad said enda jaoks välja printida.
Viimane pärastlõuna möödus töötubades, kus Lumi ise õpetas vesinikust rohelise elektri tootmist.
Lumi peab väga oluliseks, et õpilased saavad käia välismaal ning projekti toel areneda vastutustundlikeks, keskkonnasõbralikke otsuseid tegevateks noorteks. Seetõttu on koolil kindel soov sügiseks uusi koostööpartnereid leida, et õpilased uuest harivast projektist osa saaks.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare