9.4 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSJuuru apteek sulgeb uksed

Juuru apteek sulgeb uksed

Katri Reinsalu / foto: Siim Solman.

Vaid selle kuu lõpuni saavad Juuru inimesed kohalikku apteeki külastada ning farmatseut Helve Vallistult nõu küsida. Juuni alguses paneb apteek uksed kinni, sest külastatavus on väike ja apteegi pidamine ei tasu end ära.

Juuru apteek on Kohila Südameapteegi filiaal ning selle pidaja on Pharma Holding OÜ. Ettevõtte lääne piirkonnajuht Heli Pilar ütles, et klientide vähesusest tulenevalt ei saanud nad enam kvaliteetset apteegiteenust pakkuda. Ravimite ja apteegikaupade valik oli piiratud.
Apteek on äriettevõte, mis peab ots otsaga kokku tulema, nõustus endise Juuru vallavolikogu esimees ja tänase osavallakogu liige Marina Runno. Kauba müümiseks ja asjaajamiseks kasutatav programm on kallis ja väike apteek ei suuda seda tagasi teenida, ütles ta, kuid kohalike klientide jaoks on see ikkagi kaotus, sest isegi kui apteeki külastab vaid üks inimene, on tal rohtusid hädasti vaja.
Miks siis väikest apteeki piisavalt ei külastata? Üks põhjus on see, et erilisemaid ja kallimaid ravimeid ei ole väikesel apteegil majanduslikult mõttekas sisse seisma osta. Selle asemel peaks klient oma ostusoovist paar päeva ette teatama, et apteeker saaks tellimuse teha. Inimesed ei soovi tihtipeale nii kaua oodata. Oma osa mängib ka see, et inimesed käivad tööl ja eriarstide vastuvõtul väljaspool Juurut ning siis tehakse ka apteegiostud seal, kus igapäevast liikumist rohkem on.
Runno lisas, et pärast apteegi sulgemise teadet on kaalutud erinevaid alternatiive: haruapteegipunkt kohaliku perearsti Kalle Porosoni juures või tavalisemate ravimite müük kaupluses (nagu postiteenus). Kuna nõuded on üsna ranged, siis on tänaseks selge, et neil ideedel tulevikku ei ole.
Apteegi sulgemisega kaotab väike kogukond ühe eluks vajaliku teenuse. Koos apteegiga kaob ka võimalus farmatseut Helve Vallistult nõu küsida. Naine on ligi 50 aastat Juurus töötanud ning kujunenud tõeliseks kogukonna hingeks. Runno ütles tema kohta, et Vallistu tuleb välja ükskõik mis kellaajal ja nädalapäeval, kui olukord seda nõuab. Ta toob kohale allergiarohud või teeb süsti šoki vastu. Vajadusel on ta viinud ka personaalse ravimipaki Järlepa bussi peale, kui inimene tõeliselt hädas on.
Runno ütles, et Vallistu on teinud palju rohkem, kui temalt ametlikult nõutud, ja see teeb ta Juuru jaoks eriliseks.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare